Pink Blinking Music Note

Älskar händelserika helger!

Om det är någonting jag älskar så är det händelserika helger! Som ni redan vet var jag på 75-års fest i lördags. 

Denna outfit bars till festens ära:
Bild från min Instagram @verreperre 

Min nyinköpta långklänning från Emmaus och bomberjackan från Myrorna. Det går inte att ogilla Second Hand. Det är både miljövänligt och bankkortet blir tacksamt. Win win! 

Bilder från festen kommer upp så småningom! Take care. ♡ 

75-års fest på G!


En produktiv bussresa.


Hejsan på er mina finisar! 

En produktiv bussresa. Har precis kört tentaplugg. Nu ska jag läsa "Nu ler Vygotskij" inför ett seminarium som äger rum på tisdag! Är just nu på väg till min pappa som bor lite utanför Göteborg och känner att det är lika bra att utnyttja tiden. Eftersom jag kommer umgås med pappa i stort sett hela helgen. I morgon drar vi på 75-års fest för min fasters gubbe. Det ser jag verkligen fram emot! Träffa sådant folk man inte brukar och även se nya ansikten. Kameran tar jag givetvis med mig! Folket avgör dock hur mycket som får visas för er. 

Planerar att åka hem efter festen, men det kanske blir alldeles för sent. Vi får se! Söndag är i alla fall en dag som ska ägnas åt tentaplugg. 

Hoppas att ni får en underbar helg! För det ska ta mej tusan jag ha! :D Det blir vad man gör det till. Kram till er! ♡

Tror att det bara är en myt.

                                  LCHF-pannkaka är en del av mitt liv. 
 
Under år 2014 ändrade jag mina kostvanor. Jag minskade på kolhydrater (inspireras av LCHF) och kommer att fortsätta med det, eftersom jag märkt skillnad och mår bättre av det. Känner mig både piggare och orkar mer. Fast är jag någon dag ruskigt sugen på pizza eller kebabtallrik så köper jag det! Håller mig inte strikt till denna kost utan vill bara minska kolhydraterna. Eftersom jag delvis följer LCHF så är det en hel del som anser att jag måste äta kolhydrater eftersom jag tränar. Tror att det bara är en myt. Det finns många gånger jag bara har ätit kött (protein) innan träning och det har blivit ett riktigt gött pass! Så småningom när jag får tid ska jag googla och ta reda på om det stämmer att man behöver kolhydrater om man tränar eller om det bara är en myt. 
 
Vad anser ni om det jag har tagit upp? Tell me! Det är intressant och roligt att ta del av era åsikter. :) 

Min nyfikenhet tar mig ofta till platser där jag aldrig har varit tidigare.

Denna torsdag har jag suttit ute på balkongen (vårsolen har ju synts) och pluggat. Sedan framåt eftermiddagen drog jag ut på äventyr med min kamera. Började med att ta bussen till Byttorp, sedan visste jag inte vart jag skulle hamna. Precis vad jag gillar! Inte alltid veta sitt slutmål, utan ta det som det kommer. Lyckades få till ett par härliga bilder under resans gång! Enjoy!
 


Den här byggnaden låg precis bredvid Viskastrands gymnasiet. Tyckte att den var väldigt fin! Snyggt med teglet och de gröna fönsterkamrarna. Lite gammaldags. Helt i min smak.
 


Min nyfikenhet tar mig ofta till platser där jag aldrig har varit tidigare. Denna gång lockade en brandtrappa mig så till slut var jag uppe på ett tak. Här får ni dessutom en tjuvtitt på dagens outfit.Borås har en hel del statyer och det här är en av dem. Tycker att den är riktigt fin och stilfull! Stod här ett bra tag och testade från olika vinklar. Kan visa resultatet någon dag.

Jag har ingen aning om hur lång min fotopromenad blev. Jag bara gick och gick och för omväxlings skull gick jag lite till. Det är som sagt härligt att inte alltid veta sitt slutmål.

Kallar honom "Afrikanjävel" och tycker att han ska "sticka hem"

Jag har lyst med min frånvaro här på bloggen. Har inte haft någon blogglust, men i går var jag på en otroligt intressant och grym föreläsning utöver skolan, som jag gärna vill dela med mig till er.

 
Föreläsaren heter Barakat Ghebrehawariat och under sin föreläsning "Bortom vi(t) och dom: att prata om att prata om det" lägger han stor vikt på hur vi ser på människor. Hur vi skiljer på människor på grund av hudfärg, bakgrund och etnicitet. Det gör mig både rädd och ledsen att det finns en sådan här människosyn.

Han tog upp ett viktigt exempel som han själv har upplevt.

En agressiv man kallar honom "Afrikanjävel" och tycker att han ska "sticka hem" när han är utanför sin port. Han uttrycker till oss någonting i stil med hur mannen tar för givet att han är Afrikan och förstår inte heller vad mannen menar... Vadå? Han är ju hemma, precis utanför sin port.

Vidare ställer han frågan Vilka är "vi"? Det är viktigt att vi rannsakar oss själva. Vilka erfarenheter utgår vi ifrån? Ett begrepp som är aktullt i vårt samhälle är "mångfald". Barakat tycker att vi ska våga prata om begreppet. Det gäller bara att vi tänker vad, varför och hur vi ska prata om det.

Teoretisk ångest går han vidare till och förklarar att det handlar om att man någon gång kan känna att man inte har tillräckligt med kunskap inom ett visst ämne som man gärna vill ta upp, men är rädd för att öppna en konversation. Rädslan ligger i att inte veta hur andra kommer att uppfatta det du vill berätta. Han uttrycker sig vidare: "Rädslan att göra fel får inte ta överhand över att göra rätt."

Någonting annat som jag anser är väldigt tänkvärt som Barakat nämnde under sin föreläsning är att vara "medveten om sin omedvetenhet". Det är först då en förändring kan ske.
 
"Ord är inte bara ord... de är:
* bärare av värderingar
* har ett historiskt bagage
* nyckeln till att förstå sociala maktrelationer"

Nu går han in på kommunikation och talar om att kommunikation ska leda till inkludering.

Ett exempel... Vi kanske inte tycker att "neger" är rasistiskt, men vi har förmodligen heller inte vetskap om historien bakom ordet.

Ur mitt eget perspektiv: Oavsett om vi försöker undvika fördomar, kommer dessa finnas. Vissa har mer och andra mindre. Vi utgår ifrån våra egna erfarenheter. Men vi kan genom att vara medvetna om våra tankar och varför vi tänker så, minska dessa.

Pigment har ingenting att göra med vilken hudfärg vi har utan det handlar om politik. Människor med olika hudfärg påstås ha olika egenskaper. Jag anser inte att det beror på vilken hudfärg man har, utan hur man uppfostras.

Ras = en social konstruktion, något vi gör inte något vi är.
Det finns "inga" rasister, det finns rasism (för rasism är en politik, inte en person).

Mina åsikter är att kränkningar som görs mot vita och svarta är rasism. Fast han fokuserar på rasism mot svarta. 
 
Barakat Ghebrehawariat är en social entreprenör med demokrati som drivkraft. Han kallar sig själv för demokratiagenten. Till vardags arbetar han med poesinätverket Revolution Poetry och sitter i styrelsen på Rättviseförmedlingen. Jag har träffat honom i verkligheten och upplever honom som ödmjuk, trovärdig, humoristisk - en skön snubbe helt enkelt.

Barakat finns på sociala medier...

Epost: barak@barakat.nu
Telefon: 0739716410
Facebook: barakatg
Instagram: @barakat_g
Twitter: @barakat_g

Om ni får chansen att gå på hans föreläsningar, så kan jag varmt rekomendera er att göra det. Jag tror inte att ni kommer ångra er! :) Det gjorde i alla fall inte jag! Smaken är dock som baken.

En låt som passar in väldigt bra till detta inlägg är "Vilka är ni?" - Andrea Lundquist. Grymt! ♥

Finns så mycket snyggt!

weheartit / Kollage gjort av mig 

Åååh, alltså beanies och snygga solbrillor. Adidas. Jeansjackor. Nummertröjor is to die for! Love it. ♡

Jag vägrar att bara komma i negativa tankar.

 
Vad händer med mig? Jag har sovit som en jävla kratta sedan i söndags. Det börjar bli psykiskt påfrestande... Att man vaknar om och om igen, när man vet att det enda man behöver är att sova. Förmodligen kommer jag gråta mig till sömns tillsammans med musik efter det här inlägget. Sömnproblem är ingenting som hör till vanligheten hos mig. Så det blir extra frustrerande när sådant här händer. Dessutom har jag ont i ryggen. Gör inte direkt saken bättre...

Det enda jag kan försöka glädjas åt just nu är att kören gav mig mycket energi i går. Musik och gemenskap är helt fantastiskt! det hjälper dock inte mig i detta fall. Men jag vägrar att bara komma i negativa tankar.

Kul att kämpandet ger resultat! 🌟


Bild från min Instagram @verreperre 

Under gårdagen körde jag ett gött gympass med fokus på armar, mage och rygg! 💪 Dock var det inte ett av mina bästa pass i prestation. Men jag sov verkligen som en kratta i söndags. Så det var någonting jag hade förväntat mig! Fast helt förjävligt var det ändå inte. 😏🙏 Btw, formen börjar komma så sakteliga. Kul att kämpandet ger resultat! 🌟

Hur går det med er träning?

Color Me Rad - anmält mig!

   weheartit / Kollage gjort av mig

Det finns någonting jag inte har berättat för er ännu och det är att jag anmälde mig till Color Me Rad för några dagar sedan.
Så den 6 september kommer jag och två vänner springa detta lopp - kasta färgbomber och även få sådana kastade på oss. Det kommer blir sjuuuukt kul!! Jag längtar verkligen! Snacka om att jag har något att se fram emot. Har hört så mycket gott om detta lopp och nu är det äntligen min tur att få bilda en åsikt! :D

Ses vi där eller?

Så sjukt härligt gung!!Jag älskar verkligen denna låt "Four Five Seconds". Tycker att kombinationen Rihanna tillsammans med Kanye West och Paul McCartneys gitarrspel är klockrent. Så sjukt härligt gung!! Jag har börjat gilla den mer och mer... till att nu verkligen ÄLSKA den! Vad tycker ni själva?

Gött sällskap och folk - musiken var för det mesta bra!

Hej på er mina finisar!

Jag hade en riktigt lyckad dag i går tillsammans med Leah, hennes pojkvän och vän Johanna. Först var vi iväg och simmade och därefter slog vi oss ner på en pizzeria och käkade. Bästa!

Därefter drog vi hem. Jag stack bara in och hämtade min HMI-kabel och sedan tog jag trappan upp och umgicks med gänget igen. Vi kollade på film "Blood and Bone" och sedan drack vi lite. Så småningom drog jag in till mig för att fixa i ordning mig för kvällens utgång som skulle ske på Grand Hotel.

Så här blev resulatatet:


Jag älskar att klä upp mig när jag ska ut och festa. Körde på svart/silver glittrig partylook tillsammans med rött läpppstift/läppglans och mitt randiga linne med mina snygga läderbrallor (kärlek vid första ögonkastet). Smycken är för mig ett måste om min outfit ska vara fulländad. Känner mig naken utan det. Bar geopardörhängen (syns inte på bilderna) och alla mina favoritringar!! Däremot finns mitt favorithalsband runt halsen. :)

Det var sjukt roligt på Grand Hotel, har ju varit där en gång tidigare. Gött sällskap och folk - musiken var för det mesta bra!
Dock saknar jag att klubbar tar bort gamla goa dängor som man verkligen kan sjunga till. Nu spelas det i stort sett bara House. Fast jag dansade ändå, såklart! Kan knappt sitta still när jag är ute, oavsett om jag är nykter eller berusad. Jag är en dansperson alla gånger!

Min helg har varit grym denna gång också. Det blir vad man gör det till. Har nu precis ätit en LCHF-pannkaka. Känner mig dock fortfarande hungrig. En sak som är säker i alla fall är att det inte blir många knop i dag. Jag ska bara ta det lugnt, glo på film eller något annat för stunden och bara ha det allmänt gött.

Har ni haft en bra helg?