Pink Blinking Music Note

måndagsmys


måndagsmys då det är som allra bäst. Njuter verkligen av att bara sitta i soffan och omges av ljus. Det ger värme och känns så himla mysigt och avslappnat. Borde sannerligen ha sådana här stunder oftare. ♥

Brukar ni någon gång i veckan tända ljus och bara slappna av? Om inte, det tycker jag definitivt att ni ska göra med tanke på vilket stressigt samhälle vi lever i.

Full rulle


Bild från min Instagram @verreperre

Har varit i skolan från 10-16 i dag. Då jag kom hem gjorde jag i ordning mat. Därefter röjde jag här hemma. Har ställt ner lite saker i källaren och även plockat upp från golvet och dessutom tömt diskmaskinen samt slängt in tvätt för 2:a gången.

Med andra ord har det varit full rulle! Ska fortsätta mitt röjande tills jag känner mig nöjd. I morgon står nämligen städning på schemat men även att handla och plugga är prioriterat.

Hur är läget med er denna måndag? Hoppas ni mår riktigt bra! :D

What does the fox say?


Haha, jag fullkomligt älskar denna låten och musikvideo. Den är ju helt awsome! Då jag upptäckte denna blev den direkt inlagd i min playlist på Spotify. Är det här också en av era favoriter?


När löven faller


we♥it

Borås marknad och Pizza


Bilden är från min Instagram @verreperre

Borås marknad i går levererade verkligen. Jag köpte en Obey i snapback och mössa. Blev heeelt fantastiskt nöjd! Emma satsade på en ugglemössa nu i höst/vinter. Så himla gullig!



Efter marknaden styrde vi oss mot pizzerian i Hulta där det ryktades om att det skulle finnas glutenfritt. Allt för att alla mina vänner ska bli nöjda! Beställde då en Viking - salami, lök och färska champinjoner. Mums filibaba! Förut har jag varit så mesig och oftast bara tagit en Hawaii för att jag vet hur den smakar. Men på sistone har jag blivit mer våghalsig och vågat testat nya smaker. Mycket roligare.




Bär stolt min snygga Obeymössa!

Jag och Ida orkade inte äta upp hela våra pizzor så vi bad om en doggybag. Därefter var det ett löjligt tjafs om vem av oss som skulle bära. Emma räddade situationen. "Varför håller ni inte i varsin ände?". Hahaha ja. Det kan vi ju göra!!! Rättvisan var plötsligt skipad.

Vi promenerade hem till Emma och Jasse. Där åt vi Delicato bollar och drack Bayles. Mysfredag med andra ord! ♥ Hur spenderade ni er dag goingar?

Veronica älskar militär-trenden


weheartit

Ni som har läst min blogg vet att jag är en aning svag för militär-trenden. I våras fann jag en helt underbart snygg militärjacka på Gina Tricots REA för endast 199, 50. Kunde inte bli lyckligare! Och med handen på hjärtat. Jag har sannerligen nästintill bott i den. Min lilla älskling! Gjorde ett stiligt kollage bara för att jag blivit såå förtjust i trenden. Den här frågan har jag ställt förut. Men det kan ju hända att jag fått nya läsare eller att mina gamla läsare har missat det på något konstigt höger och vänster. Vad vet jag?! Well, Vad tycker ni om militär-trenden? :)

Två flugor i en smäll



Ingenting går upp emot en Thai-lunch med mamsen. Ännu bättre då hon erbjuder sig att pröjsa. ;) Hon är verkligen världens bästa mamma! Inte bara för att hon betalar utan hon stöttar mig i alla lägen. Oavsett vad.

Gårdagen spenderades alltså med mat och trevligt sällskap. Väl hemma i Borås var det fort hem - sätta i linserna för att bege sig vidare och simma med Cecilia! Hur gött som helst. Flummade och simmade samtidigt. Svårt att inte älska den kombinationen?!

I morse hade jag en workshop om Utomhuspedagogik. Vi gjorde massa lekar utomhus. Det var roligt!

Sitter nu i skolan i väntan på tjejerna. This Friday blir det marknad. I'm super excited! Wieee.

Önskar er en grym fredag sötnosar!! :) ♥

Life is beautiful


weheartit

En total spontantripp


En gammal bild från en av tjekvällarna hemma hos Emma och Jasse.

I går slog mig en total spontan tanke då jag satt inne på Centralen i Göteborg och väntade på bussen hem till Borås. Efter ett riktigt roligt VIP-event med The Body Shop. Bilder kommer då jag får tid!

Vaknade därför upp i en annan säng än min egen. Jag slöt plötsligt upp mina ögon hemma hos mamma och Mats. Yes, spontan tanken blev alltså att åka hit eftersom workshops som skulle varit i dag blivit inställda. Jag klagar inte. Alltid lika myysigt att få umgås med dessa två människor. :)

Hoppas ni allesammans mår riktigt bra. Haha, själv är jag lite lagom trött men annars är det bara finfint. Ha en underbar torsdag goingar! ♥ Pussis och kramis.

Min bebis är lagad



Förut var jag och hämtade min bebis (alltså min systemkamera). Åååh, det har verkligen varit en stor och oändlig saknad efter den... Många bloggare har ju en systemkamera och då har jag påmints att min egen är på lagning.


Har nästan alldeles precis ätit lunch. Bjöd in en engelsktalande tjej att göra mig sällskap och det ville hon gärna göra. Efter ett tag i vårt samtal (min något knaggliga engelska) berättade hon att hon är rädd för att ta kontakt med svenskar just för att många är så tillslutna. Haha, tell me about it.


Min fina tygkasse med en massa texter och lite annat gott och blandat i. Snart är det dags att få hjälp med mitt Akademiskt Skrivande. Känns underbart!

Diggar denna låten!


Miley Cyrus är cool! Skiter fullständigt i om hon har klippt sitt hår kort. Hon är lika snygg och ball för det!
 

Normal people scare me


weheartit

Kände mig såå himla kreativ

I dag har jag varit på workshop borta på Navet här i Borås. Den handlade om Matematik, den var väldigt intressant... fick bland annat lära mig 13,14 på ett sätt jag aldrig tidigare haft kunskap om. Hade jag det innan så skulle jag förstått innebörden av det bgreppet. Jag tycker att lärare ska låta eleverna prova på mer praktiska saker. Förslagsvis om kapitlet handlar om just geometri. Gå då ut och leta efter geometriska figurer i stället för att bara sitta och räkna en jävla massa tal i en mattebok. Få eleverna intresserade och nyfikna är det allra viktigaste!! Think outside the box. Det vinner du på!

Förutom det här fick vi prova på olika spel... Några kan ni se här nedan! Kände mig såå himla kreativ. Hihi.


Kvällens middag: Fläskfile med ris,sallad och chilisås samt en mugg mjölk till det. Yammi!

Nu blir det filmtime! Puss och kram, skumbanan. ♥

Be a voice, not an echo.

Inspirational And Unique Quotes : theBERRY
Be A Voice | via TumblrQoutes.
weheartit

I'm so excited, I just can't hide it.


Tröja - Cubus ♥ Leggins - Ullared ♥ Skärp och halsband - Lindex ♥ Ringar - Guldfynd och fått av mormor ♥ Snapback - Monki

I'm so excited and I just can't hide it.
I'm about to lose control and I think I like it.

På onsdag ska jag gå på VIP-eventet för The Body Shop i Göteborg. Jag hade turen att bli en av de 100 som får komma! Awsome. Hihi, jag har aldrig varit på något event tidigare (har bara sett massa andra bloggare som varit på ett flertal). Och det verkar vara såå himla glädjefyllt. Ser verkligen fram emot det här! Innan jag beger mig dit ska jag till skolan och få hjälp med mitt Akademiska Skrivande. Känner alltid ångest över mina skolarbeten och det är inte ett dugg kul. Hoppas hon kan ge mig mycket tips och råd. Vill känna en drivkraft och inspireras samtidigt som jag kommer tycka om skrivandet. Vilket jag inte gör nu...

Hur som helst. Jag mår bra denna måndagskväll. Hur är läget med er? I morgon börjar jag sent men ska ändå lägga mig någorlunda för att inte vända på dyngnsrytmen (vet att jag inte mår bra av det). Ska lämna saker till Röda Korset och sedan komma igång med städningen! Fast en film ska vi nog hinna med innan det är sleeptime. ;) Jorå!

Kassler i ugn med ananas och ost


Denna måndag tillagade jag kassler i ugn med ananas och ost. Det är supergott och går fort! den kombinationen gillar väl dem flesta?

Tänkte dela med mig av hur man gör det här:

Du skivar först kasslern i sådana bitar du vill ha dem i, sedan lägger du på ananas samt ost (fast självklart är valet ditt). Nåväl, efter det här så är det bara att slänga in maten i ugnen, där det är 225 grader och vänta ca 10 minuter. The dinner is served. Bon apitit!

Måndagsinspiration


weheartit

Söndagsfilmer

Min söndag har i stort sett endast bestått av filmtittande. Förutom att jag har frostat av frysen! Det är det enda vettiga jag har gjort i dag.



The Ugly Truth: Den här filmen gillar jag starkt. Älskar särskillt när det är någon kille som hjälper tjejen och i själva fallet vill ha henne för sig själv, he falls in love. Heigl Katherine är en fantastiskt bra skådespelare. Själva handlingen är extremt komisk också. Man får sig ett par goda skratt lite här och var, och det är dessutom en sådan film där du skäms för Abby.



Never Say Never:
Jag har faktiskt länge pratat om att jag ville se just den här filmen men det har aldrig blivit av, förrän nu. Men jag blev rättbesviken, tyckte inte den var så bra som jag hade trott att den skulle vara. Visst var det intressant och roligt att följa med in i Justins liv från barnsben och hur han har kämpat sig dit där han är idag. Fast tyckte inte det var någon särskild handling. Nåväl, han känns som en otroligt fin kille i alla fall. Båda fötterna på jorden så att säga. Trots att han är så känd, visar han ödmjukhet. Var fint att se hur mycket han verkligen älskar sina fans. Vore konstigt om han inte gjorde det med tanke på att det är dem som hjälpt honom att nå sin dröm!



Ego: Den här filmen älskar jag verkligen! Första gången jag såg den var på stora filmduken, alltså på bio. Och jag tyckte den var såå himla bra. Komisk men ändå så känslig då Sebbe plötsligt en kväll möter en svår situation - han blir blind. Efter det förändras allting. Känns som att filmen vill visa på att kärleken inte har något utseende utan att man faller för personligheten i slutändan.

Blue, white and frosty

http://pics.nattstad.se/3/800000/790000/782193/pics/2012122139241650_sbig.jpghttp://pics.nattstad.se/3/800000/790000/782193/pics/2012122139322930_sbig.jpg
I december vid juletid förra året valde jag att göra en läcker Makeup - "Blue, white and frosty". En lite vinterinspirerad sådan. När frosten ligger vit och iskall ute på marken...

Nå, vad tycker ni? Lyckades jag få en känsla av vintern?

Modeblaska - VeckoRevyn


God morgon på er!
Hur står det till med er denna söndagsmorgon? Hoppas allt är fint. Med mig är det i alla fall bra förutom att jag har lite huvuvärk, tror det är lite brist på dålig sömn. Men jag överlever. Som alltid.

I fredags innan tacoskvällen och födelsedagsfirandet var jag iväg en sväng och köpte en modeblaska, inget mindre än VeckoRevyn då jag ändå skulle handla mjölk. Köper aldrig tidningar i vanliga fall så tyckte verkligen det var på tiden, dessutom innehöll den mycket om bloggvärlden + att man fick ett par läckra ögonskuggor. Ännu roligare då ju!

Vad tycker ni om VeckoRevyn? :)

OBS: Glöm för guds skull inte att anmäla er till min Instagramtävling!


Drog till med en reservplan


Hihi, i mina vänners hiss (eller ah, inte bara deras men ah). Ni förstår säkert vad jag menar? I vilket fall,  hämtade min mobilladdare hemma hos dem som jag glömde. Träningsväskan med mig, eftersom jag och Cecilia skulle iväg och simma efter det! Haha, men vi fick ändrade planer för Stadsparksbadet stängde redan 16:00. 
 

Så vi fick dra till med en reservplan vilket resulterade till en gofika på Espresso House. Jag kan nästan dö för en kopp Chai Latte. Det är helt himmelskt gott!!

Cecilia visar stolt upp sin Frapino! Det är riktigt gott det också förstås.

Senare på kvällen gjorde jag i ordning makaroner och slängde då på makrill, sallad samt en massa ost som extra krydda på moset så att säga. Dryck: Persika-och hallonjuice, mumsigt värre!

Tacoskväll och födelsedagsfirande

I går/i dag hade jag och tjejerna tacoskväll och födelseagsfirande för Alex som fyllde 20 år. Det var riktigt roligt! Jag var inte inte hemma förrän 02:30 cirkus. Det blev en lång och lyckad fredag/lördag med andra ord!


Såhär såg min outfit ut innan jag begav mig mot nya äventyr!
 

Emma och Ida lika flummiga som vanligt! Underbara helt enkelt. :D


Medan tjejerna minst var på sin andra portion var jag fortfarande på min första för att jag ville skapa ett konstverk. Hehe. Och ja, jag har slutat för länge sen med att kunna få ihop mitt tortillabröd... ;) Det går helt enkelt bara inte.


Emma är mästare på att göra superfina cupcakes! Visst är dem otroligt söta?! :D


Te och Baylis + cupcakes ätande till fredagens ära. Yammi. ♥


Ida har en stor crush på David Tennant i serien "Doctor Who". Skylten hon håller kärt fick hon på sin möhippa!


The dinner is served, haha. Vi gick inte ifrån bordet hungriga kan jag ju be att få tala om. Hmm... undrar varför? ;D


Drickdrickande - Pimms med saft blandat + fina hjärtan isbitar i. Ser såå himla festligt ut!! Love it.


Inte särskilt svårt att lista ut att jag hade en toppen fredag. Men nu är jag nyfiken på hur er start på helgen var, kanske kändes den lika bra som min? Har ni hittat på något kul? :) ♥

It doesn't matter if your black or white

   http://beautybytanci.se/wp-content/uploads/2013/08/MG_6991-800x533.jpg

I'm feeling good!



Min solistauditon för kören gick riktigt bra. Hoppas innerligt att jag får solot till "Så länge jag lever" det hade varit extremt roligt men jag har inget säkert kort eftersom det finns andra som också är duktiga! Håller självklart både mina tummar och tår för att jag blir den lyckliga!

Nu kan jag i alla fall sova gott i natt, fyllas av stolthet att jag gjorde väldigt bra ifrån mig på min solistauditon trots min förkylning (som tack och lov snart är borta). Välkomnar John Blund denna natt. Det kommer en ny dag i morgon. Har två föreläsningar då.

Sov så gott goingar! :) ♥ Vi hörs troligen i morgon! Pussis och kramis

Smyckesförvaring - Ordning och reda


Jag har länge funderat på att lägga vantarna på en sådan här, den kan beställas från Uffessakerochting.Det känns så himla praktiskt att kunna förvara sina smycken på just det här sättet och särskilt att allt finns på samma ställe (inne i garderoben) och på denna galge. Du har koll på vad du har, vilket jag absolut inte har nu. Just nu ligger de bara huller om buller i en enda stor röra... Snart får jag komma till skott och beställa hem denna (svarta) så att jag kan få ordning och reda! Nu blev ni väl förvånade? Tänker nog varför köper hon inte den rosa. Jo, det ska jag tala om för er. Jag har mest färgrika kläder och då skulle det bli svårt att skymta den rosa.

Vad anser ni om denna smyckesförvaring? Lämna gärna ett litet spår efter er innan ni går. :)

Gårdagens och dagens bravader

I går började jag morgonen med en otroligt intressant och rolig workshop: Kreativt som verktyg borta på Drivhuset (Navet) här i Borås. Vi fick göra annorlunda men bra övningar som t.ex. att skriva samt säga saker vi tycker/älskar att göra och vilka talanger vi besitter.


Under pausen som föreläsaren gav oss efter en stund, passade jag och ett gäng klasskompisar på att besöka cafét vid Simons Land och köpa något som fick energin att hålla sig i schack. För min del blev det en Chai Latte och en Silviakaka. Mums säger jag bara!!


Väl hemkommen satte jag igång med pluggandet... Med en underbart god banan-och kiwismoothie i handen! Yammi (a)

I dag har jag haft ett seminarium om "Lektorier" fick lite inspiration till hur jag ska försätta mitt paper så det blir plugg efter att jag har tagit en go powernap.

Dagens middag: Bacon med gullök, keso och sallad samt ris.


I kväll ska jag på solistauditon för min kör. Det är övning innan dess men min röst är inte helt fit for fight (har åkt på en förkylning) så väljer att koncentrera mig på mitt solo i stället. Vill ju göra så bra ifrån mig som möjligt! :)

Hoppas att ni allesammans mår bra denna onsdag. Är väl medveten om att bloggen har fått lida på sistone (ligger även efter med kommentarer) men så är det när man pluggar då är det främst det som står i fokus.

Btw, uppdatering om min körhelg kommer när jag får lust, likaså min Stockholmsresa som jag gjorde i somras. ;D

Pussis och kramis!

Dreaming me away for a while





Flera bilder finner du hos @dreampools på Instagram.

Plugg i fredagens ära


Tjosan svejsan otursdagen!

Eller det brukar ju så "vackert" kallas så i alla fall, eftersom det är den 13:onde idag. Men min dag har varit riktigt bra. Inga olyckor eller liknande har inträffat. Haha, fast man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken! I knoow. Då viskade jag la i stället... ;)

Nåväl, i dag har det varit en extremt intensiv dag. Började morgonen med en föreläsning och därefter blev det ytterligare två föreläsningar. Så ni må tro att jag var rätt slutkörd när jag kom innanför dörren... Därför beslutade jag mig kort och gott för att ta en powernap. Efter uppvaknandet drog jag igång och lagade köttbullar med makaroner. Yammi.




Sitter nu här ute på balkongen med underbara Oscar Linnros i lurarna samtidigt som jag fortsätter mitt läsande av engelskartikeln, men ska snart byta och i stället skumläsa ur "Glasfåglar i molnen" - Om temarbete och dokumentation ur en praktikers perspektiv. Med andra ord mycket plugg ägnas tid åt denna fredag. Eftersom jag kommer vara borta hela helgen. Gaaah, jag ska på KÖRHELG. Jag är överlycklig!! :D ♥ Thihihihi

Hur ser er helg ut goingar? Något roligt planerat? :) Pussis och kramis!

Girls just wanna have fun

Morgonen i går började med att jag åt frukost, pratade med Emma och Jasse i telefon om hur vi skulle lägga upp dagen. Sedan läste jag lite av en engelskartikel som läraren kommer utgå efter till vårt utkast/ seminarum nästa vecka. Därefter gjorde jag i ordning lunch som i det här fallet blev... Grillad korv och pommes frites innan jag åkte till Emma och Jasse, där jag även träffade Ida.


Jag och tjejerna var i en Secondhand butik och då hittade min vän Ida sin efterlängtade fez som jag självfallet var tvungen att prova. ;) Halsbandet jag har på mig är fyndat av mig själv.


Vi hade beslutat att äta midag på Max. Emma och Jasse hade nämligen erbjudanden där. Jag beställde en Grand Deluxe New York Pepper. Den var helt galet god och sjukt mättande! Har ni testat den någon gång?


Efter vår utsökta middag handlade vi lite på Willys (dock inte majsburken som jag håller i, haha!) Men ah.


Efter middagen när vi väl var hemkomna igen. Satte vi oss och kollade på "Bridget Jones Diary". Riktigt mysigt och den filmen är sjukt underbar!


Jasse är riktigt duktig på att göra flätor, eller rättare sagt frisyrer över huvud taget.




Kvällen slutade med att jag övernattade och morgonen därpå var det bara jag och Jasse hemma. Vi tog sällskap till skolan och därefter skiljdes vi åt var sitt håll. Jag drog på min föreläsning/workshop och hon gick på sin workshop.


Köpte det här blocket i går, totally love it! It's pink. ♥

Never take bullshit!

För några år sedan var jag med om ett enormt svek. Jag valde fel "vän". Jag började ljuga för min mamma och bonuspappa vilket jag inte gjort tidigare. De började varnade mig för henne och sade de fått dåliga vibbar.... Men jag vägrade att lyssna. Det ångrar jag än i dag. Eftersom det visade sig slutligen att de hade rätt. Inte nog med att vi blev ovänner så snackade hon även skitsnack om mig inför våra gemensamma "vänner". Den ena "vännen" uttryckte sig via sms att jag skulle höra av mig då jag var den gamla Veronica. Båda "vännerna" slutade då höra av sig. Något som jag dock är glad över är att jag fick se både hennes och de andras sanna jag. För hon var falsk vilket visade sig att våra gemensamma "vänner" inte var bättre dem. För hade de varit det, skulle dem gått till mig och frågat om skitsnacket verkligen stämde. Riktiga vänner skulle gjort så, och i den kategorin existerade dem inte.

Tiden då det här hände var en sjukt tuff period i mitt liv. I stort sett var det dessa personer som jag hängde med på fritiden. Så inte hade jag många vänner kvar. Ibland hände det att jag stack in till stan helt själv eftersom det inte fanns någon jag kunde ta sällskap med (jag skämtade om det här men innerst inne kände jag mig sviken och sårad). Mamma tyckte såklart det var synd, därför erbjöd hon sig vissa gånger att åka med.
Jag kunde mycket väl ha gått in i väggen... men jag höll mig stark och visste att det skulle bli bättre! Jag kämpade och till slut fann jag nya vänner när jag började gymnasiet, då jag började i skolkören. Har kontakt med vissa ännu. Vilket är riktigt roligt! Varför jag berättade det här kanske ni undrar nu? Jag vill att ni ska välja vänner med omtanke så ni inte gör samma misstag som mig. För det är något jag gärna själv skulle sudda ut om jag bara hade kunnat... Trots det här trista eländet, har jag blivit en erfarenhet rikare! Nu är jag noga med vilka vänner jag väljer, sådana som är bra för mig helt enkelt.

Tror säkerligen inte bara det är jag som har varit med om det här. Ett x antal människor har varit/är i samma situation. Men många beslutar nog för att hålla det för sig själva. Många stänger inne sina känslor medan andra är öppna. Det sist nämnda väljer jag att vara. För som sagt, jag vill inte att ni ska göra samma misstag som mig. Jag är en sådan person som värnar om mina medmänniskor. Vill aldrig såra någon!

Just Girly Things

 

Rösta på mig - Allums Modelljakt 2013


Som rubriken lyder! Rösta gärna på mig till Allums Modelljakt. Skulle verkligen bli hur glad som helst om just DU ville göra det. Varför jag anmälde mig till den här tävlingen? Jag tänkte att jag ville göra något annorlunda. Man lever trots allt bara en gång, vill därför testa på saker medan jag är ung och frisk!

Vinnarna får en fotosession med proffsfotograf, reportage i Allum Magasinet, modekläder och accessoarer från Allum och inte minst gå modell under vår modevisning 28 september.

Här har ni länken ifall DU skulle vilja göra lilla mig glad och rösta! :) Som ni kan se ovan... har jag än så länge 8 röster. Din röst kan såklart öka det antalet! Hihi (a)

Tävlingen pågår till 22 september. Så kom igen nu!

                                                                                                                                                                 

Btw, nu ska jag gå ner till restaurangen som finns här (där jag bor) och äta lunch. Vi hörs senare!

Live while we're young!

I lördags drog jag hem till Ida. Där väntade hårfärgning, middag, bion "Hur många kramar finns det i världen?" och en spontan utgång senare framåt kvällen. It was fabolous!


Visst blev min vän fin i sin nya hårfärg? :)



Vi förfestade at my place med hög musik, allt från Party-King of Pop. Känslan var helt underbar!


Utanför studenthuset ca 1:41 efter en händelserik kväll/natt på två par krogar. Stegen styrdes först mot X &Y här i Borås men där sätter jag ALDRIG min fot igen. Det var bara en jävla massa snobbar... Sådant folk som tror sig vara bättre än andra och har en tråkig attityd samt släpper inte gärna in någon i sin grupp om man vill dansa med dem. Därför drog vi vääldigt tidigt därifrån vi hann knappt komma innan vi gick. I stället ställde vi oss i en liten nätt kö till Brasseriet och ack så mycket roligare och bättre det var! Betydligt större åldersskillnad men shiiit vad lyckat och det spelades helt okej musik också! Det är faktiskt viktigt. Men framförallt trevligt folk!!

Hoppas ni hade en fin lördag ni med! Och även haft en trevlig helg nu innan veckan började på ruta ett today.

Puss och kram på er :D

Hos dig är jag stark

    

Lånade från @fashionseternal på Instagram.

Vill lyfta upp genusperspektiv


Bildkälla

Eftersom jag utbildar mig till förskollärare, anser jag att en fråga kring genusperspektiv är en ytterst viktig fråga, den rör inte bara mig utan hela samhället. Tycker det är otroligt löjligt att rosa har blivit en sådan färg man kallar "tjejfärg". Särskilt när det gäller spädbarn/barn. Det spelar väl fan ingen roll. Knappast bryr sig barnet om vilken färg hon/han har på kläderna. Det är bara föräldrar/samhället som har byggt upp det så, vilket är riktigt tragiskt. Har till och med sett det ute i praktiken, då det var en pojke som klev in med en rosa tröja till förskolan. Han hinner knappt sätta foten innanför dörren och ta av sig ytterkläderna, innan en pojke ifrågasätter varför han har rosa på sig. Säger inte det här väldigt mycket om hur föräldrar/samhället formar sina barn? Kan säga att om jag själv får barn i framtiden så ska min son/dotter få välja själva vilken färg de vill bära (när de börjar komma upp i åldern då sådant har betydelse). Skiter fullständigt i om det bryter mot könsnormerna. Barn ska få vara barn så länge de kan. Tids nog kommer det ändå väcka en oro, vilket kan vänta. Detsamma gäller könsnormerna om att pojkar ska leka med bilar och flickor med Barbie. Säger likadant där... Vill min son/dotter leka med motsatsen så tänker jag inte vara en mamma som hindrar det. Nej, tvärtom. Jag kommer stärka hans/hennes val.

Tycker ni som mig eller har ni andra invändningar? Lämna gärna en kommentar! Alltid roligt att veta hur andra tänker.

This got me to tears...


Jag vet inte riktigt vart jag ska börja någonstans? Den här killen lyckades jag finna slumpmässigt på en tjejs blogg och tänkte varför inte han kanske är bra. Nu vill jag ta tillbaka dem tankarna och i stället säga att han är helt fantastisk!! Vilken jävla röst och känsla han besitter. Jag blev faktiskt helt mållös och tårögd när jag hörde honom.

Hans Instagram stod under alla hans videos så jag följer honom nu, såklart. :) Såg att han har haft studioinspelning med Fredrik Kämpe. Inte det minsta förvånad, för med den talangen så är det inte mer än rätt att han får jobba med kända artister och sådana som är lika begåvade som han själv!

Skulls can be romantic


Den här lilla finisen beställde jag från Uffessakerochting för ett par dagar sedan, och den kom med posten i onsdags efter att jag hade varit på min första övning med Gospelkören. Awsome! Visst är den fin? :) Jag gillar särskilt att den ger en mer romantisk känsla än de andra som ger ett dödshot, minst sagt. Haha, nä inte riktigt. Men näästan, höhö! XD

Vänner är som diamanter, sällsynta och dyrbara.


Den här fina utsikten kan man blicka från Emma och Jasses balkong. Helt galet vackert!!

I onsdags var alltså en av dagarna jag besökte mina nyinflyttade tjejer Emma och Jasse. Tillsammans med Ida. Sååå himla mysigt! Och vet ni vad? Ne, självfallet inte. Dum fråga. Haha. I vilket fall. Dem bor där jag bodde innan jag flyttade till min studentlägenhet som jag har nu. Fick därför lite extra flashbacks första gången jag skulle hem till dem. ;)


När man kommer hem till ett par som är nyinflyttat är det väl rätt vanligt att man stiger in med presenter då man stegar innanför dörrmattan? (som de inte har ännu, men ah i alla fall). Så jag tänkte: "varför bryta den traditionen?"

Lyckliga tjejer med breda smile öppnade sina presenter och fick då skåda det här...
Hint: Emma är helt galen i Cupcakes och för bådas del går det alltid åt med... hemma.


Jomen visst. Bra där. Du gissade faktiskt rätt. Eller vänta nu här lite...gjorde du??


Hihi, något som jag och mina tjejer är RIKTIGT duktiga på stavas inget mindre än: F-L-U-M :D ♥

Hörrudu, vem gillar inte glass? Toppat med hallon ger ju en extra lyxig känsla.

Film blev det såklart också. För min skull kollade vi på "Hunger Games" eftersom jag aldrig sett den förut. Söta tjejer jag har! :)

Senare på kvällen blev jag tvungen att säga hej då till mina vänner för att bege mig till min allra första övning med Gospelkören (som jag typ tjatat hål i hövet på mina vänner). Så ni må tro att jag både var taggad och otroligt nervös på samma gång! Gaaah, men ack såå roligt det var. Det kommer definitivt läggas in på min fritid. Musik har alltid varit en stor del av mig och kommer vara så länge jag andas in frisk luft i mina lungor.

Fredagsinspiration


I'm like: Banana!



En shoppingrunda i Knalleland


(Ursäkta dessa dåliga bilder, men är min systemkamera inne på lagning så är den). Ni ser ju i alla fall vad det föreställer. Det är väl ändå huvudsaken!

I går var jag ju på shoppingrunda i Knalleland med min vän Ida, detta ovan var då de roliga sakerna jag hittade. It's pretty awsome! Favoriten bland mina köp var den otroooligt söta lilla äggklockan som ser ut som en fågel (liknar en sådan från "Angry Birds" fast då blir det självfallet "Happy Birds"). För visst kan man skymta ett litet smile bakom mungiporna? Helt bedårande i alla fall!! Den var bara tvungen att följa med Veronica hem. :)

Tokigheter i sin fulla makt

Dan före doppardagen... haha näää, jag menar gårdagen spenderades med min vän Ida at my place. Vi lyssnade på gammal musik och därefter ville Ida dyka in i min "fina" garderob organisering. LOL!
Nu är det betydligt mer organiserat vill jag lova (bild kommer senare).


Heh. Jag hittade min kära termos inne på Eko. Borde nog gifta mig med den, ärligt talat?! Nåväl, den fick följa med mig hem så giftermålet kan ju kvarstå...

På förmiddagen i dag var jag och Ida iväg på en shoppingrunda i Knalleland. Då stormade vi in på Eko, Lagerhaus, Rusta och Jysk. Dessutom gick vi hemifrån mig så vi har säkerligen gått 1 mil fram och tillbaka. Hurtiga tjejer må jag säga!Ligger nu helt jävla exhausted på sängen. Har ont i mina fötter efter allt vandrande... Men ack vad mycket roliga grejer jag hittade!! Bilder dyker upp senare. Den som väntar på något gott väntar ALDRIG för länge. :)

Nä hörrudu. Dags för tanta på 19 år att ta sig en liten powernap för att därefter orka hålla igång hela kvällen. Bland annat packa upp alla grejer. Man blir ju inte yngre med åren, höhö! x)

Puss och kram skumbanan!

Love is in the air

Lika väl som att man älskar sin hund, katt och kanin eller vad man nu må ha för husdjur hemma. Så finns det stora känslor hos mig riktade till familjens får Svartabää = min "lilla" bebis. ♥

Startar en Instagramtävling!

Nu tänkte jag starta en rolig tävling (förhoppningsvis kommer ni att tycka det). Startar nämligen en Instagramtävling där ni har chansen att synas för mina 498 followers (haha, jag har samlat på mig några under tidens gång).




Haha, eftersom jag inte fått några deltagare *sad face* så håller tävlingen på tills jag tycker det är tillräckligt.