Pink Blinking Music Note

Taggad till tuuuusen!!


Har börjat min resa på väg till Göteborg. Nu sitter jag och väntar på tåget in till stan för att möta upp Emma och Ida. AWSOME! Denna möhippan kommer vår vän sent glömma ;D MOHAHAH!

Ha en toppen tisdag sötnosar!

Boooom baaam

Haha, i morgon smäller det serru! Då har jag och mina vänner Idas möhippa att se fram emot. Kan tyvärr inte avslöja vad vi kommer göra eftersom hon läser min blogg. Men spännande och roligt kommer det sannerligen bli!! Kan knappt bärga mig... Ni ska såklart få se bilder så småningom... Klart att ni ska få vara med på våra tokigheter (sedan hur mycket jag får dela med mig av får mina vänner avgöra). ;)

Alldeles strax ska jag krypa till sängs, ska upp 08:00 för att träna - får se vad jag hittar på för något. Har ännu inte bestämt det. Men det lutar åt en powerwalk på morgonkvisten! Ska även hinna plugga och duscha innan jag beger mig mot stan.

Sov så jättegott underbaringar och dröm otroligt söta drömmar. ♥ ♥


Flower power



Hej på er goingar!

Tänkte jag slänger in några bilder från i somras, som jag stolt kan säga att jag själv har fotograferat.

Sitter mitt upp i allt hemstuderande - pluggande inför observationsrapporten som högskolan har avsatt tid till denna veckan. Hoppas innerligt ni har något roligare för er! Vi hörs senare. Puss och kram, ha en fin måndag!

In space there is no feelings



Förutom militär-trenden har jag även fastnat för galaxy-trenden som syns mer och mer bland bloggare samt ute på gatorna. Ser sjukt fräckt ut när man bär ting som faktiskt liknar rymden. Skulle jättegärna vilja hitta ett snyggt plagg i just denna stilen. Men just nu MÅSTE jag hålla i mina pengar.

Vad tycker ni om denna trenden? :D

Slapp söndag

Denna söndag har jag i stort sett bara slappat. Vaknade tyvärr redan 09:15, typiskt när tanken var att jag skulle sova ut... Men aja, låg i alla fall och drog mig ett bra tag i sängen - eftermiddag. Inte helt fy skam om ni frågar mig! ;)

Sedan åt jag lite frukost...

... det blev en mumsig ostpajbit och mina goda Nesquik puffar (som jag endast äter på helger). Bara för att jag är så nyttig. :)


Gick ut i solen och läste en bra bok. Underbart!

Vad har ni hittat på för skojsigt i dag? ^.^


Många bollar i luften

På sistone har jag haft många planer i görningen. I fredags efter praktiken var jag på middag på Gamle Port Restaurang med familjen, Cia och några i hennes släkt. Det var trevligt. Var dock riktigt trött men ville verkligen vara med.

Det bjöds först på salladsbuffe...


Sedan beställde jag kolgrillade lamm... Har ni inte smakat det, gör det (om ni gillar kött). Det är riktigt mumsigt!

I går (lördag) var jag och Emma runt olika affärer för att hitta allt vi behöver till Idas möhippa som är på tisdag. Vi började vårt handlande 11:15 och var inte färdiga förrän vid 19:30. Stolta tjejer!


Stannade till på en Sushi Restaurang... där tog jag en kycklingsallad (den var helt galet god, speciellt kycklingen) den bästa jag har ätit någonsin. Emma köpte sushi (då fick jag smaka). Tyckte inte det var supergott men inte äckligt heller.


Nu är min vän Jasses födelsedagspresent inhandlad. :)



Jag och min kompanjon hand i hand efter en lång men hemskt rolig dag!! 

Slutkonsert i yrkesdans

Nu lägger jag upp några bilder från slutkonserten i yrkesdans som jag var och såg på Atlante i Göteborg i går med mamma och Mats. Konserten innehöll elevkoreografier, ”Wave” och ”Minnen”. Den var riktigt bra! Jösses, vad duktiga ALLA var. Helt galet. Heh, vill också kunna dansa. ^.^




Brorsans flickvän Cia och jag efter konserten.

Min kära och älskade mor!

Yesterday and today

I går hann jag verkligen inte blogga. Kom hem från praktiken, åt och sedan tog jag och mamsen tåget ner till stan för att kolla på brorsans flickväns slutkonsert inom yrkesdans. Tog massa bilder som kommer dyka upp här så småningom!
Står och väntar på bussen här...

Nu sitter jag på bussen som tar mig till förskolan. Känner mig rätt trött... men det är bara att bita ihop. Jobbar från 07:45-16:00. Fast tiden går väldigt fort (i alla fall oftast).

Önskar er en grym fredag! Har ni några roliga planer för helgen? :) Själv ska jag troligen köpa saker till Idas möhippa med gänget.

Militär-trenden



Hade absolut inte tackat nej till dessa goingar. Men har ju redan en militärjacka så det får allt räcka. Fast den sista skulle vara mer än välkommen i min garderob! Ser riktigt gosigt ut med en hoodietröja under. Vad tycker ni om dessa tre?


Te och kiwi


Sitter inne i personalrummet och dricker te samt äter kiwi, för att få extra energi till att leka och samtala med barnen. Går från 09:00-18.00 i dag. Men tiden går väldigt fort eftersom man knappt är stilla när man jobbar på förskola.

Ha en finfin onsdag allesammans! :) ♥

These boots are made for rain

Thihi, i dag har jag köpt ett par lila stövlar. Fastnade verkligen för dem, både när jag fick låna mammas och i affären (de är otroligt bekväma att gå i och snygga) ville därför känna att de är mina alldeles egna och nu kan jag faktiskt det. Lycka ♥

God morgon goingar


Har alldeles precis stått ute och väntat på bussen som tar mig till jobbet. Går från 07:30 - 13:15 i dag och efter att jag slutat kommer mamma och hämtar mig, då ska vi iväg till Skohuset i Lerum för att både kolla på nya vårskor och stövlar (just nu lånar jag mammas fina rosa/lila stövlar)

Ingen direkt värme ännu, vädret hänger i luften - dröjer inte länge innan det kommer börja regna. Men allt går om man har musik i lurarna!!

Önskar er en lovely tisdag! ★ Pussar och kramar ♡

Fattigdom, svält, sjukdomar och hemlösa - välkommen till Sydafrika


Tycker vi ska tänka oss för innan vi klagar på att vi inte kan köpa den där tröjan eller vad det nu skulle kunna vara.
Eller att vi kanske bor för litet. Det må väl så hända. Men det finns faktiskt de som inte ens har tak över huvudet. Det har i alla fall vi! De flesta i Sverige har även mat för dagen. Sluta därför klaga på bambamaten när det finns de som inte ens får känna mättnadskänsla. Var glad för att du får lunch i skolan överhuvudtaget! Vi vill ha så mycket hela tiden och glömmer ofta bort det lilla vi har, som verkligen betyder något för oss. Vi i Sverige är så jävla bortskämda rent utsagt. Det är där problemet ligger, anser också att många är själviska. Antagligen för att vi har det så bra och då är det lättare att tänka på sig själv i stället för någon annan. (Påstår inte att jag är värsta ängeln men jag har sett saker som har fått mig att tänka efter mer än jag gjort tidigare). T ex. när jag var i Sydafrika med Burgårdens kör och åkte buss såg vi ungdomar vid vägkanterna stå och sälja saker till billisterna de ville även att vi skulle slänga ner mynt till dem. Har dessutom sett med egna ögon barn med Hiv/Aids när vi var och besökte ett barnhem. Därför vill jag nu få er att tänka i andra banor. 

En av Sydafrikas vanligaste sjukdomar är Hiv/Aids som ni alla kanske redan vet. Man beräknar att ca 20 % (enligt UNICEF) av Sydafrikas invånare mellan 0 och 49 år är HIV-smittade. Totalt finns det ca 5 miljoner HIV-smittade, vilka utgör ca 11% av Sydafrikas 43 miljoner invånare. Som ett resultat av apartheidpolitiken är majoriteten av svarta och färgade fattiga samt lågutbildade. De är också de som drabbats hårdast av HIV/Aids.

Många människor saknar kunskap om HIV/Aids. Man vet inte hur man skyddar sig. Kvinnorna har inte heller rätt att säga nej till sex, ännu mindre kräva kondom. Då är det svårt att undvika Hiv-smitta. Många gånger är det svårt att berätta om sin Hiv-smitta eftersom det är skamligt, det anses som ett brott - du kan förlora ditt arbete. En kvinna kan bli utslängd från hemmet av sin make.
Ett annat stort problem är alla barn som blir föräldralösa. Ibland talar man om att en hel generation människor har försvunnit. Barn får – om de har tur – bo hos sina mor- eller farföräldrar eller snälla släktingar. Har de otur får de bo på gatan. Många barn är själva HIV-smittade, antingen sedan tiden i mammas mage eller genom sexuellt umgänge.
VAD HÄNDER NU? – Hur arbetar man i Sydafrika för att hindra spridningen av HIV/AIDS?
I Sydafrika finns många olika organisationer och stiftelser som arbetar för att bromsa spridningen av HIV och för att hjälpa redan smittade. För att stoppa spridningen försöker man utbilda. Man berättar hur HIV smittar och hur man kan skydda sig. Utdelning av kondomer är också vanligt men skulle behövas i större utsträckning.

Sjukvården i Sydafrika är i liten utsträckning statligt finansierad. Det är människor som själva kan betala som får vård och mediciner. Visst vill man förhindra spridning av HIV och ingen borde behöva drabbas av en så grym och definitiv sjukdom. Ändå är det främst fattiga människor i Sydafrika som behöver hjälp, de utgör de värst drabbade och har också sämst möjligheter att själva göra något åt sin situation.

Källa

Förstår ni nu vad jag pratar om? Tänk er för, det finns de som har det mycket sämre!

Gårdagens äventyr!


Nu har ni fått se bilderna från gårdagen när jag var i Göteborg med Emma och Jasse.
De visade mig en alldeles ny affär som jag aldrig någonsin har varit i förut, en vintage butik som heter Beyond Retro. Ååh, herrejösses... Jag var nästintill i himmelriket kändes det som! Älskar verkligen när man kan hitta sådant som är mer unikt.

Efter det satte vi oss och käkade thaimat. Mums!

Sedan hoppade vi på spårvagnen till Majorna för att köpa glass (där får man verkligen valuta för pengarna ska jag be att få tala om). Ryktet måste ha spridit sig, för vi var inte direkt ensamma. Kön började redan utanför. Haha. Men det var det fan värt!

I wish I could fly, out in the blue, over this town followin' you.


New in



Det ovan fick jag med mig hem från stan i dag (den gröna vita tröjan är från gårdagens shopping).

Visar bilder från min söndag i morgon för jag hittar inte bilderna just nu. :)

Umgås med mina vänner


Sitter i bilen (brorsan övningskör) på väg till Göteborg för att träffa Emma och Jasse. Vi har ännu inte bestämt vad vi ska hitta på... Men tror det blir glass i solen eller strosande på stan. Känns som vi liksom! ;) Thihi

Ha en supergrym söndag, njut av solen underbaringar!

Kvalitetstid med brorsan


I går blev det ändrade planer... var adrig inne på Stadsbiblioteket eller träffade några vänner (för de skulle på en födelsedagsfest).
I stället åkte jag in till stan och shoppade med brorsan. Kvalitetstid med brorsan är inte fel (det blir ju inte särskilt ofta). Han pröjsade även på lunch - thaibuffe. Riktigt gott och trevligt! Gratis är gott, hihi. ;)

Fick dessutom med mig en snygg tröja hem som jag kommer visa upp för er senare!

Har kollat på två filmer denna natt, All about Steve och Utlämnad (eller den ena filmen är inte helt slut ännu). Den är riktigt bra!

This is my inspiration this night!

Tumblr_mlixm2kpvy1s7g09co1_500_largeTumblr_mliws2i1s41r39js3o1_500_large9976_407334336031347_316675639_n_large558890_10151554531946842_249705925_n_large862926_4600723331621_1673932471_n_large
weheartit

Omtenta och fredagsmys


Hallojsan på er goingar!


I dag gjorde jag som sagt min omtenta och det gick verkligen skitbra! Dessutom kom det samma tenta som första gången vilket gjorde det betydligt lättare, var exakt det jag hade pluggat på. Kommer få alla rätt om jag inte har gjort något slarvfel. Kunde alla frågor utan problem. Gjorde tentan på bara ett par minuter.

Har kollat på Let's dance med mamma och Mats. Mysigt värre! Tog även en bit banankaka som mamma hade bakat. Mums filibaba.

Nu ligger jag med datorn i sängen, ska snart nana, för att komma upp någorlunda i morgon. Ska låna en bok på Stadsbiblioteket (kom på att jag måste ha ytterligare en referens för att kunna skriva min observationsrapport fullt ut) sedan blir det att träffa några vänner i stan.

Vad har ni gjort i dag och vilka planer har ni för morgondagen? ^.^


Gårdagen och förhör


Hihi, när barnen i går på förskolan där jag praktiserar satt och pärlade ville såklart jag också göra det, därför frågade jag snällt min handledare om jag fick det och hon sade: "självklart". Älskar färgerna, extremt enkelt men ändå riktigt snyggt!

Gick upp 08:40 i morse, hoppade in i duschen, sedan åt jag frukost, därefter klickade jag i de sista frågorna i appen Free Flashcards Study Helper och förhörde mig själv inför omtentan som jag ska göra i dag. Vill verkligen rekommendera denna grymma app! :))

Hoppas ni får en underbar fredag! Själv ska jag tillbaka till min familj efter att jag skrivit omtentan (eller nää, först ska jag byta ut mitt headset). Det blir ALLTID glapp i mina. Sjuukt tröttsamt... men aja tur att det går att lösa i alla fall!

Haft häcken full...

Yeah. That's right. Har haft häcken full som sagt. I morse var jag på Språkverkstaden och skrev vidare på min komplettering därefter städade jag hemma, dammsög och våtmoppade golvet. Efter det satte jag mig vid datorn och skrev klart min komplettering så nu är det färdigt och inskickat. Känns riktigt gött!

Nu sitter jag i bilen (med en rejäl packning) på väg till mitt barndomshem. Kommer bo där i 3 veckor eftersom jag har min VFU där. Mysigt värre! :)

Hoppas er onsdag har varit bra och att den fortsätter så! Kommer nämligen inte blogga något mer i dag för jag är riktigt trött. Lär bli lite kvällsmat när jag kommit hem sedan direkt hopp i säng! Börjar 07:45 i morgon. Säger därför puss och god natt redan nu. Sov så gott och dröm söta drömmar. ♥

#1 Dåliga raggningsrepliker



Vill du kyssa mig, eller måste jag ljuga för min dagbok?

Om du vore en ny hamburgare på McDonalds skulle du heta Mcläcker.

Ursäkta, pratade du med mig? Inte? Okej, men sätt igång för nu lyssnar jag.

Vet du hur mycket en polarbjörn väger? Inte jag heller, men den bröt i alla fall isen.

Haha lool! Jag vet ärligt talat inte hur jag skulle reagera om någon kille körde någon av dessa raggningsrepliker på mig. Hade han sagt det på ett ironiskt sätt så kanske det möjligtvis hade funkat. ;) Ni då, hur hade ni ställt er till detta?

I sagornas land

I sagornas land blir grodan en prins.
I sagornas land får prinsen sin prinsessa.
I sagornas land besegras dom onda.
Men sagornas land är långt borta,
sagornas land är bara en underbar dröm.
I denna svåra värld blir drömmen aldrig verklighet.
Men hoppet om den kommer alltid att finnas kvar.


Källa


Det var som ett krig, som utkämpades i freds tid.

Dramaserien "Torka aldrig tårar utan handskar" som Jonas Gardell har skrivit manus till. Är det säkert redan många som har sett på TV, men ni som inte har det, snälla ta er tid att se den. För den är riktigt bra! Har bara ett minus att skjuta in... Den är lite rörig då handlingen hoppar från dåtid till nutid.

Serien utspelar sig i Stockholm på 80-talet, det var då HIV-epidemin fick sin hela början. Hur är det att bo i ett samhälle med ständiga fördomar och förakt från människor omkring sig bara för att man gillar samma kön? Varför kan man inte få älska vem man vill? Detta är en sann berättelse, kampen mellan samhället och bögarna...


Jag försöker att vara stark, jag försöker klara mig.


Har ni inte hört denna låten så MÅSTE ni bara lyssna på den. Killen har en sådan mysig och fin röst som man blir otroligt lugn av. Helt fantastiskt helt enkelt! Kärlek.


She's a good girl, loves her mama.



Tjosan svejsan sötnosar!

Hoppas ni har sovit gott. När jag väl somnade sov jag som en stock men är fortfarande lite slö. Ligger och drar mig i sängen... Men alldeles snart ska jag masa mig upp - kicka igång denna dagen med frukost och sedan hemstudier!
Bjuder på lite tisdagsinspiration som ni såg ovan. :)

Ha en grym tisdag!

Känner mig lagom mör i kroppen


Var ju på vattengympa med Ida i kväll och det var rätt så kämpigt faktiskt
(mer än vanligt). Men gött känns det alltid efteråt! Dessutom var det en snygg instruktör som man kunde vila ögonen på... Haha, det vimlar av snyggingar på Stadsparksbadet i Borås. ;) Efter passet blev jag och min vän barn på nytt. Vi åkte runt i vågorna och sedan toppade vi det med lite vuxenpoäng (för att behålla vår mognad) genom att bubbla i bubbelpoolen. Awsome monday med andra ord!

Hoppas ni också haft en fantastisk start på veckan! Ha det bäst, nu ska jag faktiskt tänka på refrängen. Ska upp någorlunda i morgon för att dra igång mina hemstudier. God natt och sov så jättegott. ♥ Sweet dreams

En helt vanlig måndag


Skjorta - Ullared, Rosett - Fått av pappsen, Halsband - Glitter, Byxor - H&M

Har nyss kommit hem från Språkverkstaden i skolan. Har arbetat med min komplettering som ska lämnas in denna veckan. Kändes riktigt bra! Nu har jag i alla fall ett hum om hur jag ska lägga upp det hela. Blir till att läsa igenom litteraturen efter att jag kommit hem från vattengympan med Ida. Allt går om man bara villl! Det har jag mer än väl insett. NEVER GIVE UP.

Hoppas allt står bra till med er denna måndag. Med mig är det bara bra i alla fall. Kanske inte så svårt att lista med tanke på mitt stora smile på bilderna ovan... ;) Hihi

Ta hand om er goingar!

I'ts raining men hallelujah

Förut var jag ute på en kvällspromenad i regnet med Melissa Horn spelandes i lurarna. Finns nog ingenting bättre än att lyssna på sin favoritmusik och vara ute och gå, inte veta vart man är på väg någonstans. Det kallar jag ren lycka, och att sedan komma innanför dörren - krypa ner i sina myskläder. Find no words... ♥

It's Sunday!

I dag sov jag ut länge... Blev väldigt sent så ah, då blir det på det viset. I alla fall när jag väl gick upp gjorde jag i ordning en laxsallad, riktigt mumsigt! ♥


Därefter tog jag fram gitarren och började spela och sjunga för fulla muggar! Superroligt! :D



Mölat i mig lite pepparkakor har jag också hunnit göra... Hihi (a)

Har även förhört mig på frågor (som jag antar kommer dyka upp på omtentan nästa vecka) med hjälp av Free Flashcards Study Helper. Haha, har bara klickat ner 26/50 frågor än så länge men det löser sig!

Vad har ni för er denna söndag? :)

Haha awsome shit!


Jag skrev ditt namn

Jag skrev ditt namn på en sten
men vädret tog det.

Jag skrev ditt namn i sanden
men vattnet tog det.

Jag skrev ditt namn på ett papper
men elden tog det.

Jag skrev ditt namn i mitt hjärta
och där kommer det alltid finnas.

Källa


What comes around goes around

Vi människor är väldigt duktiga på att se andras fel i stället för våra egna. Varför det är så kan man ju fråga sig? Jag tror anledningen är att man vill gömma sina egna brister och därmed är det lättare att söka efter andras fel. Många försöker dessutom må bättre genom att klanka ner på andra. Tycker det är jävligt patetiskt! Du mår verkligen inte bättre, utan det du behöver skaffa dig är en liten gnutta självkänsla. Eller ska någon annan behöva bli ditt offer bara för att du mår dåligt? I såfall är du otroligt tragisk och självisk... Ta ner någon annan i din skit. Pffft... bli en bättre människa!

Det värsta jag vet är om jag hör någon ute klanka ner på någons utseende. Hur fan ska man kunna hjälpa hur man ser ut!? Ingen är perfekt. Men vi alla är unika på våra egna små sätt. Så sträck på dig och var dig själv oavsett om folk snackar skit bakom ryggen på dig. Våga vara annorlunda! För det kommer alltid finnas skitsnack, det gäller bara att kunna hantera det. "What comes around goes around".

Låten "Flytta på dig" säger allt jag har tagit upp här! Men har dock bara valt att ta en liten del av den.

Jag bygger, bygger upp
O du river, river ner
Du gör mig så lack
Du vägrar ge upp

Det är värt att kämpa, jag tänker aldrig ge upp.


Loggade in på Pingpong för att se om något av mina paper hade blivit rättat och nog så riktigt
. Mitt Språk paper hade fått mycket bra respons. Fylldes nästan av glädjetårar för tycker det är riktigt kämpigt med högskolans akademiska skrivande. Men ÄNTLIGEN är jag på god väg, står inte längre och stampar på en och samma ruta. Uppfyllde även en del VG-kriterier. Nu är det min tur att lyckas och känna mig stolt!!

Städning ååh vad roligt!


Haha, morsning korsning! Hoppas ni allesammans mår bra denna lördag. Med mig står det bara bra till. Dock inte lika roligt att man har städning att se fram emot (men det ser ut som lite "hej kom och hjälp mig"). Bara till att bita i det sura äpplet, vill ju visa min lägenhet i bästa skick när man får främmat. :) Fast först ska jag äta en stadig frukost/lunch. Tja, ni bestämmer själva!

Ha en fin lördag! Vi hörs säkert lite senare. Pussis ♥


Hakuna matata, it means no worries for the rest of your days.


Jag skulle pröva mina läppar mot nån annan om du lämnade mig nu

Åååh, vad jag älskar denna låten - duon med Lars Winnerbäck och Miss Li.
Deras röster kompletterar verkligen varandra.
"Om du lämnade mig nu" går på repeat här hemma hos mig. Otroligt vackert. Finner inga ord...

Hallon- och chokladsmoothie


Hoppas allt står bra till med er denna lördag! Med mig är det bara finfint. Kom nästan alldeles precis hem från ett par studenter som bor här i huset (haha, tog vääldigt lång tid att gå). ;) Satt inne hos dem och tjötade ett bra tag, vilket slutade med att de kommer över och sjunger Singstar senare i dag. Trevligt värre!

Nu sitter jag här i soffan med en hallon- och chokladsmoothie. Inte alls dumt! Känns som bra fredagsgodis om ni frågar mig.

Så här gjorde jag:

Ingredienser:
1 banan 
2 dl vaniljyoughurt
Ingen aning hur mycket mörkchoklad jag har i
1 dl hallon
5 dl mjölk (Beroende på hur man vill ha konsistensen)

River Island


Ni har väl inte kunnat undgå den nya River Island kollektionen från Nelly? Jag själv loggade in på min mail och fick då syn på allt detta ovan i mitt nyhetsbrev. Helt underbart! Kunde bara inte låta bli att kika in på trenden. Älskar speciellt skjortorna och den blåa nummertröjan - härligt att se färger även i vår. Jag är verkligen en färgfantast.
 

Plugga lite roligare


Så här ser appens konstruktion ut.

Vi alla har våra svackor när det gäller att plugga. Right? Då har jag ett utmärkt tips som kan ge mer motivation i ditt pluggande.

Har testat appen Free Flashcards Study Helper (gratis eller betalversion i App Store och Google Play). Kändes faktiskt lite roligare med tanke på man lär sig samtidigt som man klickar in frågorna (eftersom latheten ibland kan smyga sig fram om man ska behöva sitta och skriva för hand). Dessutom kan du öva inför en tenta/prov (i mitt fall tenta) vart du än befinner dig! Hur awsome är inte det?! Om du tar med dig mobilen förstås! Men den har vi nog alla nära till hands... ;)

Lycklig tjej!!!



Stor kärlek. Nu har jag äntligen en miltärjacka!! Skulle kunna bo i denna. Gav endast 199, 50. :) Tur ska man ha ibland!


Dessa byxorna föll jag pladask för... Kärlek i första ögonkastet.


Tycker så himla mycket om denna färgen och mönstret är helt underbaart.

Helt galet nöjd över mina köp i dag! Var ett tag sedan jag shoppade dessutom - riktigt kul. ♥
 

Har varit i stan och shoppat!


Som rubriken lyder. Har varit i stan och shoppat! Fick med mig två kassar hem. Är supernöjd över mina köp och har dessutom mitt i allt fyndat. Visar vad som gömmer sig i dem senare! För nu ska jag laga mat. PUSSIS

You're beautiful, it's true


Life is a battle I says bring it on


Livet är likt en berg och dalbana. Det går både upp och ner. Men jag kommer aldrig sluta kämpa. Senare i dag ringer alarmet på mobilen 10:00 om inte tidigare (har dock fastnat framför "Sveriges mästerkock") då ska jag äta frukost, klä på mig och borsta tänderna. Sedan plugga en stund därefter åka iväg och handla. Vad ska ni göra denna torsdag? :)

Möhippa planering, Thaimat, Powernap

 
Köpte en Chai Latte och min favoritkaka - Silviakaka som jag inte har ätit på evigheter... Mums filibaba!

Som sagt, jag och ett par vänner skulle planera Idas möhippa efter skolan. Vi satte oss på ett kafe och började brainstorma! Kom en del sjuka ideér från oss men grymt roligt och dessutom några användbara. Detta ser jag verkligen fram emot och framförallt att se Idas reaktioner. Längtar och taggar redan!! Eftersom Ida är en unik besökare så tänker jag rikta mig till henne och säga: "Du kommer få en möhippa du sent kommer glömma kära vän". ;) Be brepared! MOHAHA *evil laughter*

Efter allt planerande började magen säga ifrån (hade dessutom inte ätit någon direkt lunch) så på vägen hem stannade jag till på en Thai - Takeaway och åt maten hemma! Haha, vilket ni såklart förstod med tanke på att jag skrev ordet "Takeaway". Hihi

Efter maten tog jag en powernap på ett par minuter. GRYMT SKÖNT, vaknade dessutom piggare än när jag hade somnat. That's great! (Vissa gånger kan jag känna mig tröttare efteråt).

Brukar ni också ta en powernap när ni känner er riktigt trötta? Själv tycker jag det gör väldigt mycket. Det behöver inte vara särskilt länge, ett par minuter bara och sedan är man på benen igen! Eller?

God morgon goingar!


God morgon goingar!

Har ännu inte gått upp men alldeles strax ska jag ta mina ben och kliva upp. Har VFU konferens kl 09:00. Sedan Studiegruppsarbete om gårdagens föreläsning. Därefter ska jag och några vänner planera Idas möhippa (yeah thats right, Ida ska gifta sig). ;D

Önskar er en toppen onsdag! Puss och kram

Red Bull gav mig biverkningar!


Har suttit och pluggat inför omtentan som är nästa vecka och även tittat igenom vad som behöver kompletteras i min  inlämning barnsperspektiv och barns perspektiv.
Kände därför ett behov av en Red Bull (dricker långt ifrån det varje dag). Kände mig faktiskt lite snurrig efter ett tag och fick även lite huvudvärk... Kommer därför inte köpa det mer! Inget roligt med sådana biverkningar fast det är ju självfallet bra att kroppen säger ifrån. :) Risifrutti är desto bättre. Riktigt mumsigt dessutom!

Dricker ni mycket Red Bull? Kanske till och med så att det kan bli skadligt för er kropp.

Promenader är helt underbart!


Just nu är jag ute och promenerar i den härliga vårsolen samtidigt som jag har Stevie Wonder i lurarna. Helt underbart verkligen! Kände jag behövde en paus från pluggandet. Nu ska jag in i kiosken i närheten av där jag bor och köpa en Red Bull. Vet att jag kommer ta en powernap tillslut annars... känner mig själv allt för väl. :)

Tisdagsinspiration



I morse var jag på en frågestund om kommande matematiktenta (dock ska jag inte göra den då). Eftersom jag både har en komplettering och omtenta nästa vecka.
Efter frågestunden hade vi 3 timmars håltimma. Men det gick enormt fort. Jag och några klasskompisar satt och tjötade. Det var riktigt trevligt!!
Nu sitter jag på en föreläsning om Samverkan.

Ha en fin tisdag allesammans! :) Pussis

#1 Bloggtips - Adaras


Ååh, vad jag älskar denna fina och goa tjejens blogg. Den är som en drog för mig (alltså beroendeframkallande). Går inte en dag utan att jag läser den. Hon bjuder på så mycket roliga, intressanta och inspirerande inlägg. Allt från skönhet, mode - mat, tips, film, humor och shopping. Dessutom lägger hon ner tid på att fixa till sina bilder - lägga texter, effekter och ändra färg. Ett stort plus! Söker ni en blogg med lite av varje så är detta just vad ni söker. :) Klicka antingen på bilden för att komma till bloggen eller HÄR.

Every accomplishment starts with the decision to try

Tumblr_mkk7dbobg11sn4tk1o1_500_large
weheartit

Vet att jag har sagt att jag skulle fortsätta med träningen.
Men på det senaste har jag inte haft någon lust, har känt mig väldigt stressad. Tack vare högskolan. Fast nä, har faktiskt bara mig själv att skylla. Är inte den bästa människan på jorden att planera mina studier. Dock drog jag iväg till simhallen i dag och körde 15 minuter innan vattengympan började. Vilket kändes riktigt bra!! Dessutom var det en snygg kille som höll i det denna gången... En otroligt glad överraskning! Har nämligen spanat in honom ett x antal gånger, han är i vanliga fall badvakt. ;) 


Musik ska byggas utav glädje!


Vi har i ett par veckor haft ett bildprojekt "Vem bor i lådan?" och i dag hade vi redovisning. Jag valde temat musik. För att jag älskar musik och vet att de allra flesta barn gör det (ska ta med mig lådan till min VFU) kan därför vara en fördel om det är intressant för dem också. Dessutom stimulerar musik barns förmågor att till exempel träna på att lyssna och tala. Min tanke kring lådan är att jag ställer frågan: "Vad finns i lådan?" Då är jag nästan helt säker på att det kommer leda till ett långt samtal mellan mig och barnen. Kanske tar fram gitarren, vem vet? Kommer i alla fall bli riktigt spännande att se barnens reaktioner när denna låda dyker upp. Kan knappt bärga mig!!

Piffar upp vardagen

Denna lilla söta ängelflickan köpte jag för några dagar sedan. Kunde bara inte stå emot den när våra blickar möttes! Hon är helt bedårande ju...


Kudden däremot fick jag av min kära mor i dag. Superfin! Älskar mönstret.

I am my own soldier



Jag har fallit för denna militär trenden som många andra. Kände därför för att göra ett inspirerande kollage! Konstigt nog har jag ännu inte något militär mönstrat i min garderob. Fast det kanske inte dröjer länge för är riktigt sugen på att införskaffa mig ett par leggins. Tycker det är helt galet snyggt!! Vad tycker ni om denna trenden?

You're the inspiration


Denna söndag kommer mamma och min bonuspappa på besök. De ska lämna av ett bord men även stanna en stund. :) Mysigt värre! Har tagit fram bullar som jag ska bjuda på. Tänkte hinna plugga lite innan de anländer.

Önskar er en hej dunder awsome söndag!

Lyckan som sprider sig...


Som sagt, lyckan som sprider sig... Äntligen har jag kunnat hämta ut mitt paket som innehöll den superduper läckra ögonskuggspaletten från Nelly med 88 färger som passar både till vardags och fest. Vem tror ni kommer sminka sig senare i dag? Haha, Svårt att lista ut... ;)


Var även inne på Lagerhaus i går en snabbis medan ändå jag, Ida, Ulrika och hennes vän var i närheten av butiken. Där hittade jag boken "Shooter" som kan komma till användning när man känner för att festa till det. Awsome ;D


Gårdagen och i dag


Som ni vet förfestade jag och Annie i går hemma hos mig därefter drog vi ut på krogen. Hade en sjukt rolig kväll. Harrys har dessutom varje fredag karoke vilket jag älskar OTROLIGT mycket!! Dessutom är det extra kul när man får med sig publiken. De kom igång - klappade händerna och sjöng med när jag framförde "Dancing Queen". Den känslan är helt obeskrivlig!

Sedan inträffade något obehagligt...Gick hem helt själv och då var det två killar med otrevliga avsikter. En bil stannade till och med, blev därför tvungen att ta en annan väg. I sådana här lägen vill man inte vara tjej... Tänk att man inte ens kan gå hem ostörd. Nästa gång kommer jag sannerligen ta en taxi. Det var riktigt otrevligt. Usch.

Dessutom hade jag glömt passerkortet hemma så dröjde en stund innan jag kunde komma in till min lägenhet. Tackar gudarna för rökare just i denna stunden!! Eftersom de då kunde öppna åt mig.

Ingen snack om saken, riktigt drama i vardagen.
                                                                                                                                                           

I dag har jag varit på fotoutställningen med Ida, Ulrika och hennes vän som jag nämnde i ett tidigare inlägg, kollade även på allting som fanns i Abecitas Konstmuseum. Det fanns en del fina fotografier och tavlor samt andra saker...



 


Hihi, Ida fick också vara med på ett litet hörn.



Efter att vi hade kollat igenom hela museumet stannade vi och fikade...


Ps: Håll utkik för senare kommer jag lägga upp dagens "New in" och Del 3 av Nallen kalles underbara resa i Göteborg. Det vill du bara inte missa. ;)



Förfest och sedan utgång!

Bjuder på en bild från gårdagens föreläsning. :)Som sagt, förfest och utgång det kommer bli riktigt nice. Först ska jag och Annie förfesta at my place (dock tänker jag bara dricka en cider). Ska nämligen på fotoutställning i morgon med Ida och hennes pojkvän + Ulrika hyffsat tidigt har därför ingen lust att vakna bakis. Fast kommer i alla fall köpa Rosa Pantern på krogen men efter det får det vara bra. Önskar er en riktigt grym fredagskväll! Puss och kram. Ta hand om er. ♥

Tilltugg är nödvändigt på föreläsningar

Sitter på en föreläsning om observationer. Den är väldigt bra och vi fick en paus så jag och några klasskompisar gick till ICA. Där köpte jag en Caramel Macchiato Flavour. Första gången jag testade den och blev inte helt besviken, rätt god faktiskt. En apelsin hade jag dessutom med mig hemifrån. Nu kan koncentrationen fortsätta... Ha en bra fredag! PUSSIS

Föreläsning, middag, plugg, film


Köttfärssås med spaghetti och grönsaker blev kvällens middag. Yammi!


I dag var jag på en föreläsning om akademiskt skrivande. Jösses, vad mycket det är att hålla reda på. Referenser hit och dit, och allt annat som hör till högskolan. Var man inte förvirrad tidigare så blev man det då det är ett som är säkert!

Har även pluggat inför omtentan. Segt dock att behöva göra om den överhuvudtaget med tanke på jag bara hade två fel från godkänt. Men jaja, thats life. Gör om gör rätt. Har därför skrivit ned tentans frågor (för att hoppas på att det blir samma) med två olika färger. Blått och rött. Jag lär mig bättre om jag använder färger.

Hunnit kolla på film har jag dessutom gjort, drog igång "Twilight". Den är riktigt bra. Gillas starkt!

Nåväl, hoppas ni allesammans har haft en fin torsdag och att ni mår bra! Nu ska i alla fall jag hoppa till sängs. Är riktigt trött och börjar skolan 09:00 i morgon, måste alltså gå upp 07:45 senast. Good night! Sov gott och dröm sött. :) ♥


Del 2: Nallen Kalles underbara resa i Göteborg!


Fortsättning följer i morgon... Ni vill bara inte missa Del 3 av Kalles underbara resa i Göteborg. Hihi, håll ut tills dess.

Tjejkvällar ger både fika och glädje

Det var en riktigt lyckad och trevlig tjejkväll. Ulrika kände jag sedan innan men det dök upp två nya ansikten vilket alltid är lika uppskattat. Först fikade vi som ni kan se på bilderna ovan. Lägg särskilt märke till den supersöta cupcakes, den var helt galet god dessutom! Dock lika söt i smaken som den ser ut. Men mums filibaba. :)

Efter fikat bastade vi en timme och sedan gick vi upp till lägenheten igen. Slog oss ner i soffan och tjötade. Bland annat om löner inom jobb (eftersom det kan vara bra för mig att veta nu i sommar).  Jag har faktiskt aldrig tidigare haft ett jobb. Detta kommer alltså bli min första anställning. Spännande värre! Kommer tjäna egna pengar, inte illa pinkat. ;)

                                                                                                                                                      

Ledsen för er skull som har suttit och väntat på Del 2 av nallen Kalles underbara resa i Göteborg. Men jag har verkligen ingen lust att "fippla" med det nu. Men i morgon ska jag lägga upp ett inlägg! Om ingenting annat kommer i vägen.

Nu ska jag göra i ordning mig för sängen. Trots att jag inte börjar förrän 13:30 med en föreläsning. Men känner jag behöver få rutin i vardagen. Dessutom ska jag plugga till en omtenta. Därför kommer jag sikta på att gå upp senast 09:00 i alla fall. Ska nämligen läsa lite innan jag sluter ögonen. Natti natti, sov så jättegott och dröm söta drömmar. ♥

This shoes is made for walking


På väg hem... traskandes i mina bekväma kängor. Här har ni kvällens outfit. Vad tycker ni?

Du är så yeah yeah wow wow

Yeah. Har suktat efter en mixer ett tag, sett många bloggare som har en och gör goda smoothies. Blev därför också riktigt sugen på att köpa en vilket jag nu har gjort. Riktigt billig var den dessutom. JUST LOVE IT.

                                                                                                                                                      

Alldeles snart ska jag fixa i ordning mig för att åka iväg och ha tjejkväll hemma hos min vän Ulrika. Det kommer bli riktigt trevligt. Hon har bokat bastun och har även lovat bjuda på lite fika. Sounds great to me! ;)

Del 1: Nallen Kalles underbara resa i Göteborg!

Min vän Emma hade fått hem en nalle vid namn Kalle, där det stod på en lapp att han ville se Sverige. Därför tog vi med honom till den underbara staden Göteborg och visade honom livets härligheter. Han har verkligen varit på sitt livs äventyr i dag... suttit på Posidon, dinousarier, båtar, kanoner och mycket mer som ni kommer få se i de bilder jag kommer visa er nu! ENJOY.




Fortsättning följer i morgon... Ni vill bara inte missa Del 2 av Kalles underbara resa i Göteborg!

Bilder från påskafton

Man är då aldrig för stor att få påskägg... Dessutom till min stora förvåning låg det...

 ... både godis och pengar. Inte alls dumt!

... till och med en gullig liten äggkopp gömde sig i påskägget.

Ett par skor fick jag dessutom av mammi och Mats. Lyckan som uppstod. Se på dem bara, så himla söta och blommigt mönster vilket jag verkligen älskar!

 Tina och Anders, helt underbara människor!

Kycklingen Runar fick även vara med på ett litet hörn (jag har själv döpt honom). På något konstigt sätt älskar jag just det namnet... Om jag svarar i telefon och är flummig säger jag alltid: "hallå det är Runar". Haha, bra för er att veta! ;)

Äventyr väntar i Göteborg !


God morgon på er goingar.

Gick upp strax innan 08:00, som rubriken lyder: "Äventyr väntar i Göteborg!" Ska åka in med Mats till jobbet (blir att tentaplugga) sedan träffa Emma och Alex. Vi ska gå runt och fotografera, njuta av solen samt äta glass. :) Denna tisdag kommer bli kanon!

Hoppas ni får en lika bra och solig tisdag!

Världen är orättvis

http://img.tv4.se/?resize=720x315&source=http://webapi.tv4play.se/play/grid/5134b62604bf726466000042/kb768_vanguardavslojar.jpg&shape=cut
Prisbelönt dokumentärserie vars orädda korrespondenter utforskar, granskar och fördjupar sig i globala frågor av betydelse för människan och vår planet. Miljöproblem, droghandel, globaliseringens effekter och väpnade revolter är ämnen som berörs.

För en stund sedan såg jag dokumentärserien "Vanguard avslöjar" just denna gången handlade den om att det inte finns någon lag som säger att man inte får sälja cigaretter till minderåriga nere i Indonesien. Därför har tobaksindustrin ökat något kopiöst bland barn och ungdomar. Cigaretter är dessutom beroendeframkallande vilket tobaksbolagen tjänar mängder med pengar på. Sedan skiter dem såklart om barn och ungdomar drabbas av detta beroende. Dem tjänar ju pengar? Några andra som också är bovar i dramat är den välkända rappartisten Flo Rida och bandet The Black Eyed Peas de sponsras nämligen av tobaksbolagen vilket betyder att de hjälper dem att marknadsföra sig hos barn och ungdomar (trots att de i programmet påstår att reklamen inte är riktad till den målgruppen). Hur sjukt är inte detta?! Fast det är klart. Är inte direkt förvånad, nej. Människor kan väl göra allt för pengar i dag? Tragiskt men antagligen sant.

Indonesien får inte heller samma information som vi i Sverige att det till exempel går ut på cigarettpaketet att  "rökning dödar" och doktorer som varnar. Det förekommer inte där. De flesta i landet vet därför inte konsekvenserna av rökning, att det ens är farligt och att man kan dö av det. Vi har i alla fall en möjlighet att ta ett beslut eftersom vi vet vad rökning kan orsaka.

Vad har ni för åsikt om detta?




Don't hate appreciate



Detta är min drömoutfit. Är helt förälskad i jackan som har ett sådant grymt och sant budskap: "Dont hate appreciate". Kan tycka att många av oss människor sprider mer hat än kärlek i dagens läge. Så tycker helt enkelt denna jackan är helt fantastisk!! Även skorna är ju superläckra... Dock får jag otroligt ont i fötterna av att gå i klackskor men ändå, helt galet snygga! Byxorna har sin charm också. Jag själv personligen älskar färger. Det sätter glädje på vardagen som jag brukar säga. Tycker dessutom väldigt mycket om halsbandet som förmedlar "Supergirl". Just love it. Såklart tycker jag om allting som finns i detta kollaget men man hittar ju ALLTID sina små favoriter. ;)

Skulle ni kunna bära något av dessa? Eller kanske rentutav hela outfiten?

A bed of roses