Pink Blinking Music Note

The greatest prison...


weheartit / Redigering gjort av mig


Halloweenfest - 80-tals brud

 
Snart drar jag iväg på Halloweenfest här i Studenthuset. Det ska bli riktigt roligt! Eftersom det knappt finns någon gemenskap här. Jag tänker köra helt nyktert, vill inte riskera att min förkylning och hosta blir värre. Börjar nämligen bli frisk! Detta år precis som förra, har jag inte känt att det varit värt att köpa en Halloweendräkt utan har i stället tänkt till själv och slutligen bestämt mig för att efterlikna en 80-talsbrud. Bandanan och de chockrosa benvärmarna tycker jag kännetecknar extra mycket 80-tal. Nu är det bara sminkningen och håret kvar! ;)

Hoppas att ni får en fantastisk lördagskväll! För det tänker jag ha! Vi hörs. ♥

Ett tecken på kärlek till sin mor.

Kan ni minnas att jag berättade för er i somras att jag skulle till Borås Djurpark med pappa? Här är i alla fall två stycken bilder från den dagen. Det är så sjukt kul när man kan fånga roliga ögonblick då man fotograferar!


I den sista bilden ser vi ett tecken på Östlig bongo som visar kärlek till sin mor. Hur gulligt? ♥ Jag är så otroligt glad över att jag kunde fånga detta på bild. Lycka till tusen!!! Flera bilder kommer upp när jag känner fört. Håll ett öga öppet vettja! ;)

Visste du att... Bongon är världens största skogslevande antilopart och den östliga underarten finns i Kenya, varav det finns färre än 250 djur kvar i det vilda. Det gör den till ett utav de allra mest hotade djuren i Afrika och har därför blivit klassificerad som ”akut hotad”?

Källa

Ni är bästisar



När man är bästisar
Har man jämt så kul tillsammans
Ingen aning ni har
att ni är ett konstigt par
Ni är bästisar

- Micke och Molle

Bara till att göra det bästa av dagen ändå!



Ett par selfies från bussen.

God morgon eller hej på er goingar!

Det var ett tag sedan jag skrev här. Har ärligt talat inte hunnit eller haft någon lust. Har inte slutat min VFU tidigare än 15 och barn tar verkligen musten ur en! Fast de är HELT fantastiska och underbara!! Dock blev jag förkyld och krasslig i halsen i måndags så har kurerat mig med te, doftljus och film tills igårkväll. Så ja, jag har helt enkelt inte orkat med bloggen.

Just nu: Sitter jag i personalrummet. Praktiserar från 07:30-12:00 eftersom jag ska på VFU-områdesdag som känns väldigt onödig... Men men, nu är det som det är. Bara till att göra det bästa av dagen ändå!

Önskar er en fantastiskt fin torsdag! :) Stor kram!

När man är bästa vänner.


weheartit / Kollage gjort av mig

Barn lyser upp varje gång man är på utflykt.



Jacka - Ullared / Sjal - H&M / Pins - London / Stövlar - Skohuset

Hej på er vackra ni!

Hur står det till i dag? Hoppas att allt är fint med er! Här är det i alla fall bra. Har just nu en halvtimmes rast på min VFU. Bar denna torsdag min fina ROSA regnjacka och ett par ljusrosa/lila stövlar som nästan matchar. Min favoritsjal fick även hänga med! Sjukt goooosig! Love it.

I dag var det en extra spännande dag! Jag och min handledare tog med oss några barn på utflykt. Tanken var att vi skulle plocka skräp, men vi hittade inget. De flesta barn ÄLSKAR att hålla fint i vår miljö. Trots att vi inte hittade något skräp, pratade vi om varför det ska vara fint i naturen och sådant som intresserade barnen för stunden. Wohooo!! Det var riktigt roligt! Märks varje gång att barn lyser upp när man är på utflykt.

I dag går jag från 09:30-18:30. Just nu har jag en halvtimmes rast (fast den är alldeles strax slut). Efter att jag slutat för dagen ska jag en sväng in på ICA, därefter vidare till min fina vän Cecilia. Vi ska käka middag ihop. Myspys! LÄÄÄNGTAR VERKLIGEN! ♡

Vad inspirerar mig en onsdag?

weheartit / Kollage gjort av mig

Denna onsdag inspireras jag av ett fint landskap. En urgullig vovve och frestas även av en delikatess som säkert skulle smaka himmelskt i munnen, bortsett från grädden på toppen! Slutligen... bjussar jag på en riktigt snygg outfit som faller mig i smak. Trots att den i stort sett bara är svart, fast hade förmodligen bytt ut väskan mot en färggrann! ;) Färg piggar upp extra mycket när det är höst!

Lyssnar på världens vackraste låt och röst.

Foto: Cecilia Hellqvist

Hallojsan i stugorna!

I dag har jag haft andra dagen på min VFU. Gick från 07:00-15:00. Då jag kom hem tog jag en powernap på 27 minuter, det var välbehövligt vill jag lova! Somnade nästan sittandes. Då är det illa. Därför beslutade jag mig för att slagga på soffan en sväng innan matlagning och vattning av blommor stod i fokus.

Just nu: sitter och lyssnar på världens vackraste låt och röst. Ingen mindre än "You raise me up" - Josh Groban. Kommer sjunga denna låt för personen jag blir kär i. Finns nog ingenting finare sätt än att visa känslor genom musik. ♥

På tal om någonting helt annat. Det känns att det går mot kallare väder nu. Mina händer börjar bli torra, röda och blodiga. Dags att smörja in sig!

I kväll tänker jag bara ta det lugnt. Svara på en del kommentarer (resten tar jag då jag hinner). Göra skolarbete, men snart är det sängtime. Känner mig redan trött.

Önskar er en fortsatt fin tisdag och hoppas att ni har haft/har en bra tisdag! :) KRAMIS

Cravings på träningsskor


weheartit / Kollage gjort av mig

Jag har just nu cravings på träningsskor. Vill gärna ha ett par nya! Dessa ovan tycker jag är helt sjukligt snygga. De guldiga lockar mig extra mycket. ;) Fast det känns inte lika angeläget att köpa skor som det gör med en varm, snygg och bekväm jacka! Min är såå sjukt tråkig. Men aja, vädret är inte riktigt framme för just den jackan. Behöver därför inte riktigt ännu ta beslutet.

Nu tänker jag packa träningsväskan och dra ut i mörkret - åka iväg till gymmet!

Ha en fortsatt fin start på veckan! :) Vi hörs!

Dagens outfit: Collagetröja och fräcka detaljer


Foto: Cecilia Hellqvist

Kappa - Ullared / Örhängen - Accessorize / Collagetröja - Torget i Borås / Ringar - Glitter och fått av mamma / Halsband och sjal - H&M / Linne och leggins - Second Hand / Skärp - Borås marknad

Hejsan svejsan på er mina fina läsare!

Det är lite lustigt faktiskt. Söndagar är för många en slapp dag. Haha, jag skiljer mig därifrån. Mina söndagar brukar vara de mest produktiva på hela veckan! I dag har dock varit ett undantag. Har träffat Cecilia och fotograferat dagens outfit utanför Gustav Adolfs kyrka. En superfin kyrka! Blev riktigt nöjd med dessa bilder. Minsann svårt att bara välja ut ett x antal. ;) Men det gick till slut, och som ni ser har jag även pillat med kollage till bilderna, för att inlägget ska bli mera koncist - lättare att fokusera på. Everything for you! ♥ Ni är ju helt klart BÄST!

Efter fotograferingen drog vi oss bort till Cecilias bil, där blev vi sittandes. Vi hade massor att ta igen från förlorad tid, eftersom vi inte hade träffats på flera veckor. Det var himla roligt att ses! Spontana som vi är. Bestämde vi oss för att käka McDonald's mat. För vi var ännu inte redo att skiljas åt och båda var hungriga. Jag har haft en sjukt grym och härlig söndag! Hela min helg har verkligen varit toppen toppen! Hoppas att ni har haft det lika bra. :) Stor kram till er!

Nu är det dags för mig att krypa till sängs. I morgon är det en ny dag med nya möjligheter. Första praktikveckan börjar! Det ser jag verkligen fram emot. Träffa de goa barnen igen från min VFU. Undrar om de känner igen mig? Förhoppningsvis så minns de mig som tjejen som spelade gitarr och sjöng, hihi. ;) Natti natti nu rå!

Bä bä vita lamm... Har du någon ull?



Åååååh, i våras fick min familjs får lammtvillingar. Så sjukt söta! Jag var bara tvungen att ta med mig systemkameran - ut och fotografera dem när jag var på besök!
Jag tror att ni förstår varför. De är ju sockersöta (dock är detta endast ett lamm). Men hur söt är han inte? ;) Det skriker ju verkligen charmtroll om honom! ♥ Ville bara pussa på honom!

"Ville bli nya Kissie"

 
Vi får följa Vilmas väg tillsammans med mat, tips, humor äventyr och mycket mera. Häng med vettja!
 
 
1. Berätta lite om dig själv, Vilma!
- Nybliven 17-åring som alltid tar livet med en nypa salt, skrattar åt det mesta och lever på gränsen till ironi. Bloggen är som förståeligt en del av mitt liv där jag sprider pepp och glädje!

2. Hur hamnade du i bloggvärlden?
- Tja, hur hamnar man i bloggvärlden egentligen? Som minivilma läste och såg jag upp till många större bloggare såsom Kissie, Paow-you name it. Då startades min första blogg (cirkus 4 år sedan) där jag till vilket pris ville bli nya Kissie. Efter några misslyckade försök puschade mina vänner mmig till att starta en ny blogg där jag peppade andra då jag själv mådde dåligt, de tyckte att jag var bra på det. Så då startades Vilmala och sen dess har jag fortsatt och kämpar på.

3. Det är fredag. Vad är typiskt för Vilma att hitta på?
- Fredagar för mig = ta igen sömnen man gått miste om under veckan, käka upp allt som kan finnas i skafferiet slösa bort tid på meningslösa saker och möjligtvis utgång med lite partaj, haha!

4. Vilka förebilder har du?
- Hmm... min hund? Nä, men haha jag ser upp väldigt mycket till Egoina och Miixx, två överfab bloggare som har både humorn och hjärnan, två snälla och bra tjejer med andra ord.

Här har Vilmas ögon blivit lite skeva. Kines kanske? ;)

5. Du bjuder mycket på dig själv. Har du alltid varit en sådan person?

- HAHAA, bjuder på mig själv? Inget jag lägger märke till så jag brukar väl antagligen göra det. Jag är helflummig som person och kan skratta åt minsta lilla men jag har också en seriös sida som kan ploppa fram någon gång då och då, HAH!!
 
En stor fet kebabpizza...

6. I din blogg bjuder du en hel del på mat. Förstår att du har en stor kärlek till JUST mat. Vilken är favoriträtten?
- Åh maaaat!! Mat är livet, livet är mat.. Tycker om det mesta som serveras men fondue, Carbonara samt en riktigt god pizza slår aldrig fel!!

7. Din blogg har många besökare. Kan du ge några tips till de som vill utvecklas som bloggare?
- Haha jasså jasså, suger på att ge tips då jag har en tendens att trycka ner min blogg hela tiden men mina största tips är väl att vara dig själv ragkt igenom, skriv kul, ta fina bilder och hitta ett eget koncept. Lycka till!!

Jag tycker verkligen att ni borde följa denna going! (Just nu verkar hon ha en bloggpaus). Men som säkert många andra hoppas jag att hon kommer tillbaka! :D Här är Vilmas blogg.

TRUE STOORY.


weheartit /Redigering gjort av mig


Ett underbart möte med Farbror Blå


I går var jag ute på en härlig kvällspromenad, tanken var att det skulle bli en liten promenad. Fast det blev genast en längre. Gick bort till ett slott som finns här i Borås, utforskade det och hittade slutligen en riktigt bra murkant att sitta på, samtidigt som mysig och go musik spelades i mina lurar. Njöt av den fina utsikten som kunde skådas där uppe. Farbror Blå cirkulerar nedanför, lägger inte någon större tanke över det. Då jag plötsligt ser i ögonvrån att en bil är på väg upp. Jag känner ilningar i hela kroppen. En bil är på väg upp. Vad ska den göra här? Efter ett tag inser jag att det är Farbror Blå som vill kolla att allting är bra med mig.

- Vad gör fröken här uppe?
- Jag sitter bara här och kollar på den fina utsikten.
- Jo, det är en väldigt fin utsikt.
- Är allting bra med dig då?
- Jodå, det är bra. Jag förstår om det ser misstänksamt ut att jag sitter här uppe.
- Nej då, vi kollar bara att alla mår bra.
- Ha en trevlig kväll.
- Tack detsamma.

Det här var extremt otippat, att få kontakt med Farbror Blå. Det finns trots allt hopp för makthavande. De bryr sig om sina medmänniskor (i alla fall dessa). Ett underbart möte!

"Bra saker kommer till dem som svettas"

UntitledSweat more!! Motivation✅
weheartit

Nu tänker jag bjussa på lite go träningsinspiration! Samtidigt som jag kommer att förklara hur jag ser på dessa citat.

Bild 1: "Ge aldrig upp, stora saker tar tid". Det är så sant. Allting kanske man inte klarar av på första försöket. Men om man fortsätter att kämpa och aldrig ger upp så kommer man till slut att lyckas! Då är känslan efteråt obeskrivlig och sannerligen värt mödan. #nevergiveup

Bild 2: "Bra saker kommer till dem som svettas". Yeah, that's right! Visst, det är helt klart ofräscht att svettas men mänskligt. Tänker även alltid att jag fan har kämpat om svett passerar min kropp! Svett beror på att kroppen vill behålla kroppstemperaturen i normalt skick, vilket betyder att du har varit i hård fysisk aktivitet. Människor borde tänka just så här!

Bild 3: "Ibland vinner du, ibland lär du dig". Det är liknande det första citatet. Att vinna är riktigt roligt. Men även lärdom kan vara en vinst!

Hur tänker Du kring dessa citat? Dela gärna med DIG av DINA tankar! Vill inspirera ER allesammans, men vore himla kul att få inspiration tillbaka. :)

Nu kör vi en gissningstävling!

 
I dag direkt efter skolan hämtade jag ut ett paket. Spännande spännande! För jag vet ju inte alls vad som gömmer sig i detta paket...  Eller? Haha. I viket fall är det himla roligt med paket! Vore ännu mera uppskattat om någon annan stod för kostnaden. Fast så är ju oftast inte fallet. Då får man gilla läget helt enkelt. Inga sura miner här inte!

Nu kör vi en gissningstävling! Vad tror ni finns i detta paket? Ni har till och med fått en ledtråd ju! ;)

Den person som först gissar rätt får en länk i detta inlägg. Woop woop! Det är inget dåligt pris. Go for it!

Svaret kommer upp i veckan! Håll ett öga öppet vettja!

Trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle skaffa gymkort. Det fanns inte i min värld, förut. Har aldrig varit en sådan träningstyp.


Hmm... vart ska man börja någonstans? Innan den 26 februari tyckte jag att det räckte att simma och gå promenader. Men jag har insett att det för min del krävs mera. Trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle skaffa gymkort. Det fanns inte i min värld, förut. Har aldrig varit en sådan träningstyp. Fast ångrar mig inte en sekund att jag har tagit träning till en annan nivå - att börja gymma. Visst känns det segt vissa dagar att ta sig till gymmet, men när jag väl är där så är det sjukt gött och roligt! Känslan efteråt är helt obeskrivlig... Musklerna skakar oftast, men det känns förbannat bra!! Jag mår riktigt bra av träning. Träning är inte bara något jag gör, utan det är min livsstil.

Anledningen till att jag började gymma från hela första början, var för att jag kände mig helt galet trött om dagarna. Trots att jag inte direkt hade gjort någonting. Visste att träning gör människor piggare! Då slog jag till. Att få snyggare kropp, bygga muskler och känna sig starkare är ju bara en bonus! ;)

Mina träningsmål:
* Kunna göra armhävningar utan att stå på knä.
* Lyfta mig själv ända upp till stången (alla repetioner) med hjälp av gummiband.
* Boka Crosscage pass, trots att det är så jävla jobbigt att köra.

Måndagsinspiration

weheartit / Kollage gjort av mig

Del 3: Fotografering vid Kransmossen

 

Tjenixen på er finisar!

Då kör vi ännu en del av min och Cecilias fotografering vid Kransmossen!
Har huuur många bilder som helst från den dagen. De får dyka upp här lite då och då. ;) Inte roligt om ni får se alla samtidigt. Eller hur?

I skrivande stund ska jag snart ta på mig och borsta tänderna för att bege mig till bussen. I dag ska jag träffa min studiegrupp och repetera till gestaltningen som kommer ske på fredag!

Önskar er allesammans en fantastiskt fin start på veckan! ♥ Kramis

Söndagsmys



Söndagsmys tillsammans med grönsaker i dipp, film och doftljus.♡ Myspys! Ett bra avslut på denna dag.


Känns som ett snabbt sätt att få i sig protein efter träning.



Jag har funderat fram och tillbaka på om jag skulle börja med proteinpulver... och i dag beslutade jag mig för att slå till! Känns som ett snabbt sätt att få i sig protein efter träning. Jag är nyfiken på om det här kommer ge bättre resultat än då jag mixade kvarg och bär, när jag väl kom hem efter träning. Kalaset slutade på 203 spänn, eftersom en shaker är nödvändigt att ha. Vart ska jag annars blanda mitt proteinpulver?! Haha, såklart blev det en rosa! Vore inte Veronica annars. ;) MM Sports är sidan jag beställde allting från. Fick 10% studentrabatt, inte helt fel! Jag kommer sakna att vara student...

Kör ni också med proteinpulver eller hur går ni tillväga? :)

Söndagsinspiration - teckningar - kreativitet

weheartit / Kollage gjort av mig
Ingen av dessa snygga teckningar kan jag ta åt mig äran av.

Jag tycker om att rita. När jag var yngre ritade jag varje dag. Det var någonting jag verkligen brann för! Numera har den glöden nästan brunnit ut. Tar mig sällan tid till att låta pennan svepa iväg på pappret. Känslan av frihet. Känner att sociala medier tar alldeles för stor tid. Måste begränsa mig när det gäller detta. Vill inte att sociala medier ska styra mitt liv...

Nu tänker jag läsa kurslitteratur, sedan ta med mig mitt skissblock ut och rita. Det blir bra det! :)

Hoppas att ni får en vacker söndag! Vi hörs så småningom.

Life qoute


we♡it / Redigering gjort av mig

Kanelbullens Dag

Jag tror nästan ingen har missat att det är Kanelbullens Dag i dag eller? Varje år sprids det ju ut på sociala medier. Jag tjuvstartade faktiskt med att fira dagen redan i går. Det var helt spontant, då jag gick förbi 7-Eleven sålde de påsar med kanelbullar - varje krona skulle gå till Friends. Då ville jag göra en god gärning men även överraska min bonuspappa! :) Han blev riktigt glad! Tyckte att tanken var väldigt fin. Bullen har han dock inte ätit upp ännu.



Trots att jag mumsade bulle i går, stoppade det inte mig från att göra det i dag också. Mammas hembakade är de allra bästa! Inte lika mycket socker heller. Nödvändigtvis behöver man inte vräka på socker bara för att man bakar. Det är min åsikt!

Hoppas att ni får en fin Kanelbullens Dag och lördag! Ät många bullar, om ni tycker om det. ;) Kramis!

Fredagsmys



Jag och min familj kollar på Idol i sällskap med två olika kaksmaker samt glass. Sämre fredagar kan man ha. Riktigt fredagsmys vill jag lova!

Vad är fredagsmys för er? :)



Helgen spenderas tillsammans med min fina familj.





Tjenixen på er mina fina läsare!

Vad har ni för er denna fredag? Själv har jag börjat min resa till familjen. Känns riktigt skönt! Har inte varit hemma hos mamma på 47 dagar. Det känns rätt konstigt. Så det är verkligen på tiden!! Kommer spendera helgen tillsammans med min fina familj. Åker med Mats (bonuspappa) sista biten. Gött att slippa åka tåg. Spårvagn kommer jag dock inte undan eftersom jag ska ta mig till hans jobb. ;)

Nu tänker jag välkomna John Blund här på bussen. Natti! :) ♡

Ha en fin fredag och ta hand om er, vänner!

Killar som kan bära upp skägg.


we♡it / Kollage gjort av mig

Fredagsinspiration. Det här är vad som inspirerar mig JUST i dag! Hundar trots att de gör så att näsan kliar. Killar som kan bära upp skägg. Enligt min åsikt passar inte skägg på alla. Det är en smaksak. Ni vet smaken är som baken... ;) Blommor är även så fina att titta på. Haha, en hamster-high-five vore kul att göra någon gång! :)

Vad inspirerar er denna fredagsmorgon?

Love is in the air.


weheartit / Redigering gjort av mig

Börjar dagen med morgonhumor.


Bildkälla

Alltså, hur skön är inte denna bild? Jag tycker verkligen att den är störtskön, haha! Frågan är bara hur en delfin kan bli en val bara helt plötsligt... ;) "Plötsligt händer det". Kul att börja dagen med morgonhumor i alla fall. Hoppas att även ni kan få er ett gott skratt!

Slängt in en maskin tvätt. Nu är det dags att göra i ordning havregrynsgröt och sedan ta tag i plugget.

Önskar er en fantastiskt fin torsdag! Stor kram från mig!

Ni är underbara hela bunten!

Hej svejs i lingonskogen!

Hur är läget med er? Fint här i alla fall! Den här onsdag har det verkligen varit full rulle i Veronicas liv. Jobbat som vikarie för första gången någonsin. Hur kul som helst! Barn är helt underbara!! Skönt dessutom att förskolan ligger endast ett stenkast från där jag bor. Tar ynka fyra minuter med cykel. Gick från 08:30-16:00.

Väl hemkommen käkade jag middag och därefter läste jag kurslitteratur - började på en komplettering. Fast jag somnade nästan sittandes så beslutade mig för att ta en powernap. Efter det fortsatte jag att läsa. Så småningom packade jag träningsväskan och drog till gymmet! Det blev ett hårt pass.

Har kommit till sängs för en stund sedan. Är rejält trött. En händelserik onsdag! I morgon tar jag nya tag med tvätt, plugg och jobb. Ser jag fram emot! Haha, i alla fall att jobba. :) Det andra kan man ju diskutera.

Nu tänker jag bjussa på lite random stuff:


Jag och min bästa vän. Min fina!

Number one: Jag saknar min bästa vän extremt mycket! Trots att vi är 1042 kilometer ifrån varandra så känns hon ändå så nära. Eftersom jag vet att hon alltid finns där för mig, oavsett avstånd. Enda skillnaden är att vi inte kan ses lika ofta... Tur att mobiler finns! Är otroligt tacksam över att hon förgyller mitt liv. Det här är sannerligen äkta vänskap! Till Nyår firar vi fyra år. ♡ Love my babe. Ingen är som hon!

Number two: Jag ÄLSKAR verkligen barn! Har jag en dålig dag så är det JUST barn som ger mig ett leende på läpparna. Blir så där lööjligt glad. Har sannerligen valt rätt yrke!!

Number three: Jag funderar på att skaffa proteinpulver. Det är snabba proteiner efter att man har tränat. Har läst att man ska få i sig protein en halvtimme efter träning. Kan dröja mer än så innan man är hemma. Bussar anpassar sig inte efter när jag vill åka liksom... tyvärr. ;) Önskar det vore så! Hur awsome?

Ni får gärna berätta lite om er själva. Alltid kul att veta mera om er fina läsare!! :) Era kommentarer gör mig sååå glad ska ni veta! Sluta aldrig vara er själva. För ni är underbara hela bunten! Ni är BÄÄST. Pussis och kramis. Nu säger jag god natt och sov så sött. ^.^ Vi hörs!