Tabata träning - "go träningsvärk"

Jag tror bannemej att jag har ett inbyggt alarm. Tänkte i går innan jag skulle sova och kom på mig med att ställa alarmet. "Nej, jag sover tills jag vaknar." "Det är inte ofta jag tillåter mig att göra det." Varför vaknar man halv 8 då? Det är rätt skevt faktiskt. Fast det kan vara för att jag brukar gå upp ungefär den tiden i vanliga fall. Probably.

http://3.bp.blogspot.com/-5OkQ0lpxYhQ/UPu19aSHOCI/AAAAAAAAGmo/57z2j2jOK7o/s1600/byggare-bob-barn-650.png
Bild lånad från Google.

Haha, nu har jag suttit och kollat på Byggare Bob som gick på TV, såg massa pedagogiska saker som jag aldrig har sett tidigare.
Där ser man. Ett bra budskap: "Var inte ledsen, vissa ideér funkar inte, medan andra gör det och det är så man kommer fram till en lösning."

                                                                                                                                                               

http://make-that-change.com/jpegz/tabata02.png
Bilder lånade från Google.

Det jag egentligen skulle ta upp i det här inlägget var hur Tabata träningen gick i lördags. So here we go! Om jag skulle säga att det var roligt vore det en lögn. Fy helvete vad jobbigt det var! Vi höll på i 45 minuter. Men det gick riktigt bra för att vara första gången! Det tyckte även instruktören. Jag kämpade verkligen. Nu har jag sådan "go träningsvärk" att jag inte kan böja mig eller sätta mig på röva utan att det känns så in i norden. #YOLO

Här kommer ett par ord från Nordic Wellnes hemsida:

Jag tror personligen på att göra träningen effektiv och specialiserad. Hellre att man tränar under kortare tid, men lägger desto större fokus på att utföra rörelserna med god kvalitet, träna på det man vill bli bra på samt att våga ta ut sig rejält! Kvalitet före kvantitet, helt enkelt.

Ett bra träningsprotokoll som är tidseffektivt, intensivt och kan varieras efter individens mål är tabataintervaller. Upplägget går ut på att man utför en övning med hög intensitet (men med god teknik) under 20 sekunder. Sedan vilar man 10 sekunder och upprepar detta. Metoden har visat sig vara väldigt effektiv för att förbättra konditionen, blodsockerkontrollen och en rad andra metabola faktorer.

Detta var i stort sett uppvärmningen:

20 sekunder Armhävningar

10 sekunder vila

20 sekunder Höga knän

10 sekunder vila
Källa


Trackback
Pink Blinking Music Note