Världen är orättvis

http://img.tv4.se/?resize=720x315&source=http://webapi.tv4play.se/play/grid/5134b62604bf726466000042/kb768_vanguardavslojar.jpg&shape=cut
Prisbelönt dokumentärserie vars orädda korrespondenter utforskar, granskar och fördjupar sig i globala frågor av betydelse för människan och vår planet. Miljöproblem, droghandel, globaliseringens effekter och väpnade revolter är ämnen som berörs.

För en stund sedan såg jag dokumentärserien "Vanguard avslöjar" just denna gången handlade den om att det inte finns någon lag som säger att man inte får sälja cigaretter till minderåriga nere i Indonesien. Därför har tobaksindustrin ökat något kopiöst bland barn och ungdomar. Cigaretter är dessutom beroendeframkallande vilket tobaksbolagen tjänar mängder med pengar på. Sedan skiter dem såklart om barn och ungdomar drabbas av detta beroende. Dem tjänar ju pengar? Några andra som också är bovar i dramat är den välkända rappartisten Flo Rida och bandet The Black Eyed Peas de sponsras nämligen av tobaksbolagen vilket betyder att de hjälper dem att marknadsföra sig hos barn och ungdomar (trots att de i programmet påstår att reklamen inte är riktad till den målgruppen). Hur sjukt är inte detta?! Fast det är klart. Är inte direkt förvånad, nej. Människor kan väl göra allt för pengar i dag? Tragiskt men antagligen sant.

Indonesien får inte heller samma information som vi i Sverige att det till exempel går ut på cigarettpaketet att  "rökning dödar" och doktorer som varnar. Det förekommer inte där. De flesta i landet vet därför inte konsekvenserna av rökning, att det ens är farligt och att man kan dö av det. Vi har i alla fall en möjlighet att ta ett beslut eftersom vi vet vad rökning kan orsaka.

Vad har ni för åsikt om detta?




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Pink Blinking Music Note